Voordelen van een elektrische vouwfiets

Voordelen van een elektrische vouwfiets

De elektrische vouwfiets wint steeds meer aan populariteit. Door het handzame formaat is de elektrische vouwfiets vaker de trouwe reisgezel van forensen. De traditionele vouwfiets kenden we al een tijdje, maar steeds meer forensen raken overtuigd van de vouwfiets met elektrische trapondersteuning.Elektrische vouwfiets als gratis bagage in de trein

Voor korte en middellange afstanden is een e-bike sowieso een ideaal vervoersmiddel. Een van de grote voordelen van een elektrische vouwfiets is dat deze gratis mee mag. Voor een gewone e-bike moet een treinreiziger een los kaartje kopen. Ingeklapt valt de elektrische vouwfiets onder handbagage. Ander voordeel is dat de elektrische vouwfiets in een handomdraai op het perron uitgeklapt is. Hierdoor kan je buiten het station snel je weg vervolgen!

Trapondersteuning kost minder energie

De meeste fietsers op een elektrische vouwfiets zijn forensen, zij fietsen naar hun werk. Ideaal, als je midden in de stad werkt of je werkgever weinig parkeerplaatsen huurt. Echter, veel forensen kiezen nog voor de auto of aansluitend vervoer per bus omdat zij te ver van het treinstation werken. Veel bedrijven zijn gevestigd op bedrijventerreinen aan de rand van de stad. Op een gewone vouwfiets kom je dan vaak moe en bezweet aan op je werk. Elektrische vouwfietsen zijn comfortabeler dan gewone vouwfietsen. Door de trapondersteuning hoef je zelf minder hard te trappen: het motortje in de vouwfiets ondersteunt tijdens het fietsen. Hierdoor hoef je fysiek minder hard te werken, waardoor je ontspannende aankomt.

Praktisch, zuinig én makkelijk mee te nemen

Een elektrische vouwfiets is vanzelfsprekend makkelijk op te vouwen. Dat maakt de fiets ideaal om mee te nemen wanneer je met het openbaar vervoer reist (en dan voornamelijk met de trein). Maar ook wanneer je op vakantie gaat en wat meer wil zien dan de camping, is een elektrische vouwfiets natuurlijk ideaal. Een elektrische vouwfiets is ook gemakkelijk mee te nemen in een camper.

Aanschaftips kopen elektrische vouwfiets

Ben je overtuigd dat een elektrische vouwfiets voor jou ideaal is? Let dan goed op de volgende punten:

  1. Gewicht en formaat
    Een elektrische vouwfiets is zwaarder dan een traditionele vouwfiets. Het extra gewicht wordt veroorzaakt door de accu en de motor. Let er goed op dat de vouwfiets ondanks het extra gewicht hanteerbaar blijft. Kan je de vouwfiets gemakkelijk in- en uitklappen? Is het gewicht voldoende om de fiets in een drukke trein te tillen en op te bergen?
  2. Versnellingen
    Elektrische vouwfietsen zijn leverbaar met handschakeling en automatisch schakelen. Vooral in drukke steden en heuvelachtig terrein bieden automatisch schakelende elektrische vouwfietsen een uitkomst. In prijs zijn deze automaten vaak duurder, maar wel comfortabeler.
  3. Rijcomfort
    Rijcomfort speelt vooral een rol als je de fiets wilt gebruiken voor recreatieve doeleinden.

Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Homer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.