Honda scooters

Honda scooters

De Honda scooter is in Nederland minder populair dan merken als Vespa, Piaggio of Yamaha, er is wel een enthousiaste groep Honda scooter rijders met name in het segment van lichte en zware motorfietsen. De Japanse tegenhanger van Harley Davidson heeft een goede reputatie opgebouwd, er zijn ook veel Honda scooter onderdelen te koop om deze motorfietsen in optimale conditie te houden. Hoe is Honda ontstaan, wat bieden ze tegenwoordig en zijn er waardige alternatieven voor Honda scooters?Geschiedenis van de Honda scooter

Het merk is vernoemd naar de oprichter Soichiro Honda die op 24 september 1948 het merk Honda heeft opgericht. In die tijd produceerde de fabriek uitsluitend losse motoren bestemd voor de inbouw in fietsen. Daarna begon Honda complete motorfietsen te bouwen, in eerste instantie ook als officiële licentiehouder van het beroemde Amerikaanse merk Harley Davidson. In de jaren vijftig behoorde Honda scooters tot de eerste Japanse motorfietsen in Europa en Amerika. Het zou tot eind jaren zestig duren voordat ze ook hun auto’s internationaal zouden aanbieden.

 

Populaire Honda scooters op dit moment

Honda heeft een indrukwekkende lijn aan modellen op de markt. De instapper is de Honda Vision 50 met een 49cc motor en een wielmaat van 14 inch. Dit is een leuke stadsscooter met doorstap. De Honda NSC50R modellen zijn een stuk sportiever qua design met een automatisch geschakelde motor met luchtkoeling en een buddy seat. De futuristisch ogende Honda Forza 125 is een lichte motorfiets die vloeistofkoeling heeft en een automatische versnellingsbak. De Honda SW T600 mag ook genoemd worden, deze zware motorscooter is een prachtige machine met ruimte voor twee personen en een tankinhoud van 16 Liter.

 

Alternatieven voor een Honda scooter

Hoewel Honda een bekend en betrouwbaar merk is kun je ook eens kijken naar de alternatieven op de markt. De Honda Vision 50 is een leuke scooter, je kunt ook eens kijken naar enkele Piaggio modellen, die zijn zeer aantrekkelijk geprijsd. Voor een sportieve scooter is de Gilera Runner een mooi alternatief voor de Honda NSC50R. Als we kijken naar de motorfietsen moet je zeker de Vespa Primavera en Vespa Sprint 125cc niet overslaan, dat zijn prachtige motorscooters die de juiste balans tussen lichte en zware scooters weten te realiseren. Vespa maakt ook een zwaardere GTS 300 motorscooter, een licht alternatief voor een Honda motorscooter. Neem snel is een kijkje op FastFuriouscooters.nl


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Derck1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.