Welke maat scooterbanden moet je kopen?

Welke maat scooterbanden moet je kopen?

Je hebt mensen die graag relaxed op hun scooter rijden, je hebt ook mensen die houden van scooters met een pittig karakter. De Peugeot Speedfight en Vespa Sprint zijn relaxte scooters die sportief zijn, de Gilera Runner en de Yamaha Aerox zijn juist sportieve scooters waar je ook relaxed op kunt rijden. Op deze pagina zetten we deze scooters naast elkaar, en vertellen je voor welke scooter je 10 inch, 12 inch, 13 inch en zelfs 14 inch scooterbanden nodig hebt. En ook waar je deze goedkoop online kunt kopen!

 

Goedkoop online scooterbanden kopen die je uiteraard op scooteronderdelenshop.com.Peugeot Speedfight

Met een 4-takt motor verwacht je niet altijd de meest sportieve prestaties, de Peugeot Speedfight laat zien dat je ook met een 4-takt motor erg sportief kunt rijden. Je ziet het al aan het aerodynamische design, wat de Peugeot Speedfight ook een erg zuinige scooter maakt. Met de vierde editie is deze scooter comfortabeler dan ooit met superieure schokbrekers en een fantastische zithouding. De Peugeot Speedfight rijdt op 12 inch scooterbanden, wat kleiner is dan de 13 inch en 14 inch banden van een aantal sportieve 2-takt scooters, maar wel groter dan bijvoorbeeld de Vespa Sprint die op 10 inch scooterbanden rijdt.

 

Vespa Sprint

De Vespa Sprint is het sportieve broertje van de Vespa Primavera. De Sprint rijdt weliswaar op de typische 10 inch scooterbanden zoals je die bij retro scooters vaak ziet, toch is het een opvallend sportief rijgedrag te bespeuren. De bouwkwaliteit is zoals je die van Vespa mag verwachten; modern en betrouwbaar. De 4-takt motor is zuinig, je zult zonder problemen veel kilometers maken met deze alleskunner. Met name voor de fans van retro scooters is de Vespa Sprint ideaal.

 

Gilera Runner

De Gilera Runner komt in diverse uitvoeringen, bij het kopen van nieuwe scooterbanden kan dat een beetje ingewikkeld worden. De 125cc motorfietsen zijn er met 12 inch, 13 inch en 14 inch scooterbanden, dat geldt ook voor de 50cc uitvoeringen. Let dus goed op welk model je hebt voor je scooterbanden bestelt. Verder is de Gilera Runner een scooter die direct van het racecircuit lijkt te komen, een enorm sportief ogende scooter met bijbehorende prestaties. De Gilera Runner is zeer wendbaar, zuinig en met een 2-takt motor ook enorm krachtig.

 

Yamaha Aerox

Deze Japanse krachtpatser is de directe concurrent van de Gilera Runner. De 2-takt uitvoering is van de grond af aan ontworpen op aerodynamica en sportiviteit. Hoewel er een 2-takt motor op ligt is deze scooter toch erg zuinig in gebruik. De 13 inch scooterbanden zorgen voor een uiterst wendbare scooter met een uitstekende wegligging. Zorg voor de juiste scooterbanden met een goede grip om dit snelheidsmonster onder controle te houden. De scooter presteert het beste door de juiste scooterband voor elk seizoen te kopen. Met een extra set velgen wordt scooterbanden verwisselen een stuk eenvoudiger.

 

Meer weten over scooterbanden en waar je ze goedkoop kunt bestellen? Kijk dan op scooteronderdelenshop.com voor meer informatie en de beste prijzen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Derck1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.