Fietsaccu opbergen tijdens de winter, zo doe je het!

Fietsaccu opbergen tijdens de winter, zo doe je het!

Ben je van plan je fietsaccu op te bergen tijdens de winter? Zorg dan dat je dit op de juiste manier doet. Zo stel je fietsaccu revisie nog een tijdje uit en kun jij er in de lente weer tegenaan!Wil jij je fietsaccu opbergen maar weet jij niet goed hoe je dat het beste kan doen? Volg dan onderstaande tips. Met deze tips houdt je je fietsaccu in de beste conditie en kan jij in de lente weer veel kilometers fietsen.

Als je je fietsaccu voor een langere tijd niet gaat gebruiken is het het beste dat je deze minstens één keer per drie maanden oplaadt. Zorg er ook voor dat de accu volledig opgeladen is als je deze weglegt. Hierdoor voorkom je diepteontlading en blijft de accu in optimale conditie. Zo kan de fietsaccu er meteen weer tegenaan als je weer wilt gaan fietsen in de lente. Zorg er voor dat als je de accu oplaadt dat dit op kamertemperatuur gebeurd, hierdoor blijft de actieradius optimaal. Zowel de accu als de lader kunnen warm worden tijdens het laden, dit is normaal.

Een koude schuur is niet optimaal voor het opbergen van de fietsaccu. Een schuur is vaak koud en vochtig waardoor de accu capaciteit kan verliezen. Bewaar de fietsaccu dus op kamertemperatuur, hierdoor blijft de accu op de juiste temperatuur, wat goed is voor de conditie. Zorg er ook voor dat de accu droog bewaard wordt, bijvoorbeeld in de hal of garage op kamertemperatuur.

Het is het beste voor een fietsaccu als je deze regelmatig gebruikt. De kwaliteit van de accu gaat achteruit als deze niet of weinig gebruikt wordt. Is het mooi weer? Ga dan een rondje fietsen, hierdoor blijft de kwaliteit optimaal!

Wil jij meer weten over dit onderwerp of over fietsaccu revisie, solar tuinverlichting o.i.d.?
Neem dan vrijblijvend contact op met AccuCompany.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Wiro, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.