5 x leuke fietsroutes met een elektrische fiets

5 x leuke fietsroutes met een elektrische fiets

Meer vraag naar fietsroutes voor de elektrische fiets

Nu in 2020 de elektrische fiets een doorbraak maakt in Nederland en eigenlijk in heel de wereld. Vanwege het coronavirus voelt voor veel mensen het openbaar vervoer niet direct veilig en doordat de elektrische fiets mensen de mogelijkheid geeft om een grotere afstand af te leggen is het vrij logisch dat mensen besluiten een elektrische fiets te kopen. Daarnaast speelt het mee dat mensen in 2020 niet écht op vakantie kunnen of op vakantie durven, waardoor veel Nederlanders hebben besloten om het vakantiegeld te investeren in een nieuwe e-bike. De 5 leukste fietsroutes met een elektrische fiets

Nadat je die nieuwe e-bike hebt gekocht en je eerste kilometers hebt gefietst, wil je gegarandeerd meer kilometers afleggen en meer fietsroutes ontdekken. In dit artikel kun je 5 hele mooie fietsroutes vinden voor je fietstochten met je elektrische fiets. De reden dat het fietstochten zijn voor een elektrische fiets is omdat ze over het algemeen langer zijn dan een normale fietsroute. Het is ten slotte mogelijk om met een elektrische fiets langere afstanden af te leggen. Je kunt natuurlijk altijd je eigen weg gaan met een elektrische fiets en zelf een fietsroute plannen met Google maps.

1. De Limburgse kastelen route (125 KM)

Geniet van het mooie Limburgs landschap, start je route in Maastricht, ga via Valkenburg richting het mooie en bekende Vaals. In Vaals kun je een tussenstop maken op het drielandenpunt. Let op: als je bij het drielandenpunt een tussenstop wil maken moet je wel een klein klimmetje trotseren. Zo ontdek je dat Nederland niet over vlak is. Vanaf het drielandenpunt in Vaals ga je richting Slenaken en Epen om vanuit daar via Margraten (waar de beroemde begraafplaats te bekijken is) langzaam aan weer richting Maastricht te koersen. Je kunt deze route zo lang maken als je wilt, maar we weten zeker dat je geniet van het mooie Limburgse land. 

2. De Elfstedentocht op de fiets (265 KM)

Dwars door het schitterende en waterrijke Friese landschap is deze tocht eentje die bij geen enkele fietser met een elektrische fiets mag ontbreken. Start in Leeuwarden en doe stapsgewijs de 11 verschillende steden aan. Als je jezelf sportief wilt uitdagen dan probeer je deze elektrische fietsroute in één dag af te leggen, maar dat is haast zonde. Want je kunt hier met gemak enkele dagen over doen en steeds een leuke tussenstop in een van de dorpjes maken. De 11 verschillende steden van de Elfstedentocht zijn: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker & Dokkum. 

3. De Hanzesteden fietsroute (145 KM)

De beroemde hanzesteden, gelegen langs de rivier de Ijssel zijn werkelijk waar schitterend om te ontdekken met de e-bike. Bezoek de leuke dorpen onderweg, geniet van prachtige watertjes en groene natuur om je heen. Deze route is erg populair en wint ook zeer snel aan populariteit onder elektrische fietsers. De 9 verschillende Hanzesteden zijn: Harderwijk, Elburg, Kampen, Hasselt, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen & Doesburg. 

4. Zeeland op de fiets (152 KM)

Start in Willemstad en fiets vervolgens met je elektrische fiets langs de leukste plaatsen op de Zeeuwse eilanden. Maak tussenstops in Ouddorp, Burgh-Haamstede, Domburg, Vlissingen, Cadzand en het leuke Sluis. Je kunt de fietsroute met je eigen fietsrouteplanner zo ver uitbreiden als je zou willen natuurlijk. Zeeland is perfect voor een fietsvakantie met je elektrische fiets, want er is zoveel te ontdekken en er zijn enorm veel fietsvriendelijke accommodaties. 

5. Rondje Randstad (199 KM)

Het maakt niet uit waar je begint, je kunt in Rotterdam, Amsterdam of elke andere stad beginnen. Dat maakt deze route zo leuk. In één of in enkele dagen (dat bepaal je zelf natuurlijk) zie je verschillende steden en steeds doe je weer nieuwe indrukken op. De Randstad is bekend vanwege de diverse steden en het aantal mensen dat er woont. In het buitenland zou dit gebied meetellen als een metropool. Geniet van de historie en cultuur in de steden en wissel het af met de natuur tussen de diverse steden door. De steden die je bezoekt tijdens deze fietsroute zijn Amsterda, Haarlem, Leiden, Den Haag, Rotterdam & Utrecht. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 TinyT, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.