Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een elektrische fiets?

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een elektrische fiets?

Bent u van plan om nu of om binnenkort een elektrische fiets voor uzelf of iemand anders te kopen en weet u niet waar u op moet letten voordat u deze daadwerkelijk in handen heeft? Lees hier dan alle tips en informatie over. Ook is het mogelijk om daarvoor langs de fysieke winkel van Premiumbikes te gaan. Het bedrijf heeft een grote showroom met verschillende soorten fietsen. De medewerkers geven u graag advies bij het aanschaffen van uw gewenste fiets of onderdelen ervan.Fietsen is heel populair in Nederland. Het is leuk, heel gezond en ook goed voor het milieu.
Elektrische fietsen zijn tegenwoordig erg populair, want een goede en betrouwbare e-bike met transportondersteuning maakt fietsen leuker en comfortabeler.
Voor jong en oud, woon- werkverkeer, voor ontspanning of voor boodschappen is er altijd een e-bike voor. Fietsen met een e-bike is alsof u altijd met de wind in de rug fietst.

De verschillende elektrische fietsen worden gebruikt voor verlei terreinen. Zo is een elektrische fiets met middenmotor goed te gebruiken voor heuvelachtige terrein. E-bikes met voorwielmotor zijn perfect voor dagelijks gebruik tijdens het woon- werkverkeer en zijn elektrische fietsen met achterwielmotor de juiste fietsen voor als u zeer sportief en fit bent.  

 

Maar waar moet u op letten voordat u een elektrische fiets koopt?

Als u goed let op een aantal punten voor het aanschaffen van uw elektrische fiets, dan kunt u jarenlang gebruik maken van uw aankoop zonder onderweg een lege accu te hebben en zonder enkele rug of zadelpijn door een slechte zithouding. Hier leggen we uitgebreid uit wat belangrijk is.

Aantal versnellingen en rijprogramma

Het is zeer belangrijk om te weten hoeveel ondersteuning een elektrische fiets u kan bieden. Ook moet u van tevoren weten waarvoor u de e-bike zal gaan gebruiken en wat voor ondersteuning u daarvoor nodig heeft. Als u de zwaarste ondersteuning nodig heeft bijvoorbeeld om prettiger te kunnen fietsen, dan moet u wel weten dat dit veel invloed kan hebben op u actieradius. Wanneer u de fiets gebruikt om heuvels op te fietsen dan is het verstandig om dit op uw eigen niveau te doen. Dit is mogelijk door middel van de combinatie van het aantal versnellingen en het rijprogramma.  
Het is goed om te weten dat er ook high speeds nikes bestaan. Deze worden ook wel speed pedelecs genoemd. Met deze soort fietsen is het mogelijk om meer dan 30 km/pu te fietsen.


De accu en zijn actieradius

Voordat u een elektrische fiets koopt, moet u eerst hebben bepaald hoe ver u met een volle accu wilt kunnen fietsen. Dit is een van de belangrijkste keuzes die u moet maken voor het kopen van een e-bike.  

Bepaal vooraf of u een 300, 400, 500 of anders 600 Watt accu wilt hebben. De kilometers die u daarmee kunt leggen hangt af van verschillende factoren onder andere de buitentemperatuur, het rijprogramma, het gewicht van de fietser en het type ondergrond. De medewerker helpt u graag met het kiezen van het accu die het beste bij u past om te voorkomen dat u met een lege accu op straat komt te staan.
 

De framemaat en geometrie

Om onnodige belasting op uw spieren, pezen en zenuwen te voorkomen is het handig om voor het juiste model te kiezen. De medewerkers van Premiumbikes kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze.
De juiste geometrie en framemaat worden bepaald zodat u een fiets op maat kunt hebben. Verder krijgt u advies over het best passende zadel wat ervoor zorgt dat u geen last krijgt van zadelpijn of rugpijn tijdens het fietsen van lange ritten.

 

Plaats van de motor

Premiumbikes heeft verschillende elektrische fietsen met voor, midden en achterwielmotor. Elke soort motor heeft zijn eigen voor en nadelen. Het sturen van een e-bike met een voorwielmotor is vaak zwaarder, dit soort fietsen zijn minder geschikt voor heuvelachtig gebied. Aan de andere kant is dit een van de meest stille en goedkope opties. Doordat de zwaartepunt van een e-bike met middenmotor in het midden van de fiets ligt, ligt deze fiets stabiel op de weg tijdens het fietsen. E-bikes met middenmotor zijn zeer geschikt voor heuvelachtig terrein. Een e-bike met een achterwielmotor geeft u een duwtje in de rug. Dit voelt zeer natuurlijk. De professionele medewerkers van Premiumbikes kunnen u meer vertellen over de voor- en nadelen.
 

Wilt u meer tips en informatie weten over elektrische fietsen voordat u er eentje koopt? Neem vandaag nog contact op via telefoonnummer: 0102103254 Ook bent u van harte welkom in de fysieke winkel van Premiumbikes. De medewerkers helpen u graag met het kiezen van de elektrische fiets die het beste bij u past en geven u ook graag advies over.


© 2015 Maria1994, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.