Wat moet u weten bij het aanschaffen van uw eerste elektrische fiets?

Wat moet u weten bij het aanschaffen van uw eerste elektrische fiets?

Bent u van plan om een elektrische fiets te kopen? Heeft u een gewone fiets en wilt u die vervangen voor een elektrische fiets of misschien kent u iemand die een elektrische fiets als cadeau verdient en deze ook heel graag zou willen hebben. Dan kunt u hiervoor zeker terecht komen bij Premiumbikes.Nederland is het land van fietsers. Dat weten we allemaal. Fietsen is heerlijk, heel leuk en je blijft daarmee sportief en in beweging.

Elektrische fietsen worden steeds populairder.
Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 1 op de 3 nieuwe gekochte fietsen in 2017 een elektrische fiets was. Of het nou gaat om een lange route naar school of naar je werk of een fietstocht door de natuur of in de stad is een elektrische fiets daar ideaal voor.

Premiumbikes heeft een groot aanbod aan verschillende soorten elektrische fietsen. Onze deskundige en behulpzame winkelmedewerkers staan voor u klaar en helpen u graag met het kiezen van uw eerste elektrische fiets

Soorten elektrische fietsen

Pedelec

De Pedelec is de populairste soort elektrische fiets. Het zijn fietsen met een accu, waarbij de fietser wel zelf moet trappen. Er komt dus extra hulpkracht beschikbaar vanuit de accu van de fiets afhankelijk van de kracht op de trappers door te trappen. Aan de hand van de trap intensiteit bepaalt de sensor de ondersteuning die het elektrische systeem aan de fietsbeweging moet meegeven.  
Bij een Pedelec wordt er dus een connectie gemaakt tussen de motor en de trappers.

E-bike

Een E-bike is een elektrische fiets waarbij er niet getrapt hoeft te worden. Door aan de gashendel te draaien kan de fietser zijn snelheid bepalen. Bij dit soort elektrische fietsen staan de motor en de trappers dus niet met elkaar in verband.

Accuduur

De accu van een elektrische fiets heeft een bepaald capaciteit en levensduur. Dit is ongeveer drie tot zes jaar afhankelijk van veel factoren.
De levensduur van een elektrische fiets accu is niet alleen afhankelijk van het gebruik maar vooral van het type accu. Ook wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van een elektrische fiets kan zijn accu verouderen. De oorspronkelijke capaciteit van de accu komt niet meer beschikbaar ook als deze goed wordt opgeladen. Zijn capaciteit neem laangzaam af. Het is belangrijk de accu altijd te laden na gebruik. Het voor langere tijd wegzetten van een niet geladen accu verkort de levensduur. De levensduur van de elektrische fiets accu heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand. Door met beleid met de accu om te gaan kan je de levensduur aanzienlijk verlengen.

Type motor

Bij het aanschaffen van een elektrische fiets heb je de keuze uit drie soorten motors. Zo bestaat er de voorwielmotor, de middenmotor en de achterwielmotor. De voorwielmotor is heel vriendelijk in onderhoud. Deze is ook krachtig en tegelijkertijd erg stil. De voorwielmotor valt bijna niet op en zodra de fietser begint te fietsen wordt hij geholpen door de voorwielmotor omdat dit type motor middels een rotatiesensor werkt.
De middenmotor maakt een elektrische fiets stabiel tijdens het rijden. Het fietsen met een middenmotor geeft een natuurlijke gevoel van trapondersteuning. Daarnaast is een middenmotor goed te combineren met alle soorten versnellingen. Een elektrische fiets met achterwielmotor is erg stil en strakker te besturen. Ook is zo een fiets lichter en met meer versnellingen waardoor in heuvelachtige terrein beter kunt fietsen.

Voordelen van elektrische fietsen

Elektrisch fietsen is goed voor het milieu. In plaats van een auto of een brom te gebruiken, wat heel slecht voor de natuur is, kunt u beter gebruik maken van uw elektrische fiets. Dit soort fietsen zijn snel. Met een elektrische fiets kunt u ongeveer 25 kilometer per uur fietsen, waardoor de reistijd concurreert met andere vervoermiddelen. Een E-bike is best comfortabel. Ook met tegenwind of een bergop fietsen is comfortabel mede dankzij de elektrische ondersteuning. Elektrische fietsen zijn ideaal voor lange afstanden. Deze kunt u gemakkelijk afleggen zonder snel vermoeid te raken wanneer u een goede accu gebruikt. Ook houdt het u fit.

Prijs

De prijs van elektrische fietsen verschillen per soort. Deze hebben, afhankelijk van uw keuze, andere prijscategorien. Bij Premiumbikes geloven wij dat een elektrische fiets niet duur hoeft te zijn. Bepaal eerst uw budget vervolgens uw model en kijk daarna of deze bij elkaar passen. Het heeft geen zin om uzelf blij te maken met de nieuwste model wanneer uw budget daarvoor niet toereikend is.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jonathan1991, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.