Je auto verkopen voor een betere prijs

Je auto verkopen voor een betere prijs

Je auto verkopen hoeft niet zo moeilijk te zijn, want dat kan op allerlei manieren. Het maakt echter wel een groot verschil hoe jij je auto aanbiedt. De ene auto wekt namelijk meer interesse dan de andere. Verplaats je eens in de koper en ga in zijn schoenen staan. Wat voor een soort auto zou je zelf graag willen kopen? Eentje met nog wat werk eraan, en welke voor het goede nog even langs de garage moet voor grondig onderhoud zodat je weet dat je voorlopig zonder zorgen kunt rijden, of een welke net is gekeurd en een beurt heeft gehad?Auto snel verkopen

Een auto snel verkopen kan op twee manieren. De eerste manier is hem voor een prikkie weg te doen. De tweede manier is door ervoor te zorgen dat de auto erg gewild is, en dan hoef je de prijs niet te laten zakken. In beide gevallen kun je hem dus snel verkopen.

De auto gewild maken

Een auto met 14 maanden APK en een zeer recentelijke onderhoudsbeurt, die er bovendien glimmend uitziet, is iets waarvoor de meeste mensen kiezen. Ze willen namelijk én een mooie auto, én dat ze er voorlopig geen zorgen aan hebben. Dat is ook vaak de reden dat ze naar een autobedrijf gaan om daar een auto te kopen. In 9 van de 10 gevallen verkopen autobedrijven gepoetste auto’s met een afleverbeurt. Dit kun jij natuurlijk zelf ook! De investering hoeft je doorgaans niet meer dan 250 euro te kosten, want een APK + kleine beurt kost dit ongeveer. Spreek met de garage af wat er wel en niet gebeurt om de kosten te beperken. Zo wordt een auto verkopen erg makkelijk.

 

Je auto er als nieuw uit laten zien

Nagenoeg iedere auto kun je laten stralen, tenzij de lak echt verweerd is. Wassen met goed Wax shampoo doet namelijk wonderen. Het merk Mequiars verkoopt dit spul en het werk fantastisch! Maak de grijze kunststof delen zwart, net als de banden. Met een budget van 25 euro en een uurtje tijd kom je heel ver! Daarna is je auto weer in showroomstaat en wil iedere potentiële koper hem van je overkopen. Met de auto kunnen ze direct pronken!

 

Goede beschrijving is goud waard

Een goede beschrijving op internet is goud waard. Vertel precies hoe de auto is, wat de plus- en minpunten zijn, welk onderhoud er allemaal is gepleegd, en wees vooral eerlijk. Wanneer je het vertrouwen hebt gewekt, en de potentiële koper enthousiast hebt gemaakt met jouw glimmende bolide, dan is verkopen een eitje. De koper komt immers niet voor verrassingen te staan en zal snel kunnen beslissen.

 

Mensen kijken vooral aandachtig naar de foto’s. Zorg dat je foto’s er tiptop uitzien. Maak vanuit elke hoek een foto en zorg dat het licht (zon) in je rug is, anders wordt je foto te donker. Fotografeer ook het profiel van de banden, het interieur (die jij netjes schoon hebt gemaakt), en de boekjes/sleutels. Een stationwagon koopt men vooral voor de laadruimte. Maak in dat geval ook een foto met de klep open.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 merweb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.