Je rijbewijs halen

Je rijbewijs halen

Eindelijk je bent 16,5 en je kan eindelijk beginnen aan het nemen van je rijlessen, zodat je op je 18e klaar bent om de weg te betreden als auto bestuurder. Voordat je de weg op mag moet je wel nog een aantal dingen behalen. Je moet allereerst je theorie-examen, tussentijdse toets en uiteindelijk praktijk behalen.De rijschool

De allereerste stap die je moet zetten is het vinden van de juiste rijschool. Bij het zoeken van de juiste rijschool moet je eerst met een aantal dingen rekening gaan houden. Je moet kijken naar de kosten, slagingspercentage en misschien wel het belangrijkste de klik die je met de rijinstructeur hebt. Een klik met iemand hebben is vaak belangrijker dan de kosten en het slagingspercentage, omdat je je als leerling allereerst op je gemak moet voelen bij iemand. Op deze manier durf je meer te doen en als je een fout maakt is het niet het einde van de wereld.

Theorie-examen halen met theoriester

Iets wat bij veel mensen als heel moeilijk wordt is beschouwd is het behalen van je theorie-examen. Het theorie-examen moet vaak door mensen meerdere keren gemaakt worden. Dit komt vaak omdat ze niet goed genoeg leren of omdat de stof veel teveel is. Begrijpelijk ook het theorieboek is ook een flink boek met vaak droge stof. Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieven, zoals theoriester. Theoriester geeft je allerlei oefenexamens die meerdere keren kan oefenen. Zo kan je de vraagformulering die het CBR hanteert leren en weet je waar je op moet letten. Dit maakt het voor jou vaak makkelijker, omdat je de vragen beter herkent.

Praktijk toets

Na het behalen van je theorie en nadat je genoeg ervaring hebt opgedaan kan je opgaan voor je praktijk toets. De praktijk toets zal met iemand van het CBR gebeuren en hij of zij zullen je rijvaardigheden gaan beoordelen. Als deze goed zijn behaal je je rijbewijs, maar één fout teveel en je ligt er vaak al meteen uit. Zorg er dus voor dat je daadwerkelijk goed kan rijden als je opgaat voor je praktijkexamen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.