Kosten voor jouw nieuwe auto berekenen? Lees deze tips!

Kosten voor jouw nieuwe auto berekenen? Lees deze tips!

De meeste Nederlanders kiezen op basis van de te verwachte kosten een auto. Naast de aanschafkosten zal er natuurlijk ook rekening gehouden moeten worden met de maandelijkse kosten. Hierbij kan je denken aan de autoverzekering, wegenbelasting en benzinekosten. Deze bedragen hoeven niet hoog te zijn maar wanneer je de auto weinig of niet gebruikt is het ook zonde om er elke maand geld aan uit te geven. Het kan nogal lastig zijn om te berekenen wat de kosten voor jouw nieuwe auto zullen zijn. Ook als je auto’s nog aan het vergelijken bent zijn de kosten erg belangrijk om mee te nemen. In dit artikel geven we je een aantal tips om de kosten voor jouw nieuwe auto te berekenen.Verzekering, belasting en benzine

De belangrijkste maandelijkse kosten bestaan uit de verzekering, wegenbelasting en benzine. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere kosten die kunnen komen kijken bij de aanschaf van een auto. Denk maar eens aan parkeervergunning wanneer je in de stad woont of de parkeerkosten in de stad.

Er zijn verschillende autoverzekeringen die je kan afsluiten. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden drie soorten aan. Een WA, WA+ en All-risk verzekering. Het hebben van een WA verzekering is in Nederland verplicht. Wanneer je deze niet hebt loop je risico op een boete. Benieuwd naar de prijzen? Op deze website kan je autoverzekeringen simuleren.

Net als de verzekering is de wegenbelasting afhankelijk van verschillende factoren. Als eerste natuurlijk de auto zelf. Welke auto is het en wat is het gewicht van de auto. Voornamelijk het type brandstof dat de auto gebruikt heeft een grote invloed op de hoogte van de wegenbelasting.

Wat vaak een grote kostenpost is, is de brandstof van de auto. Althans als je met een benzine of diesel auto rijdt. Als je 5 dagen in de week een half uur moet rijden kom je al gauw aan een paar honderd euro benzine per maand. Echter is dit natuurlijk ook sterk afhankelijk aan de auto en de benzineprijs op dat moment.

Doe een ruime schatting

Bij het berekenen van de maandelijkse kosten kan je het beter allemaal iets ruimer nemen. Verwacht je een auto te nemen alleen voor je werk? Je zal er ook andere kleine ritjes mee gaan maken wat ook brandstof kost. Tevens kunnen de kosten ook veranderen wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen of de kosten worden verhoogd.

Houd rekening met veranderingen

Zoals hierboven werd al werd benoemd kunnen er natuurlijk wijzigingen voordoen waardoor de maandelijkse kosten hoger gaan uitvallen. Hier is niks aan te doen. Een auto houd je niet 1 jaar maar meerdere jaren waardoor je hier altijd mee te maken krijgt. Het kan namelijk ook zo zijn dat je verandert van baan waardoor je verder of misschien wel minder ver moet reizen. Ook gaan sommige mensen met de auto op vakantie. Je hebt dan niet te maken met reiskosten maar wel met de rit er naartoe en eventueel ook op de bestemming. Deze kosten kunnen erg oplopen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Evautrecht, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.