Wat is het verschil tussen lease en shortlease?

Wat is het verschil tussen lease en shortlease?

Zodra we het hebben over leasen denkt men vaak direct aan het leasen van een auto. Niet zo vreemd, want op menig feestje en verjaardag is de auto een steenvast gespreksonderwerp. In veel gevallen gaat het om een auto van de zaak, of simpelweg een leaseauto.Wat is lease?

Er zijn meerdere manieren om een auto te rijden. Je kunt natuurlijk een auto kopen van het geld dat je meteen beschikbaar hebt, ook kun je een lening afsluiten om een auto te kopen en je zou een auto kunnen huren. Een lease auto is wat dat betreft het beste te vergelijken met het huren van een auto. Het leasen van een auto is een overeenkomst die je aangaat met een leasemaatschappij. In deze overeenkomst is bepaald dat de auto voor een bepaalde termijn beschikbaar wordt gesteld aan de klant.

Wat is shortlease?

Shortlease is een nieuwkomer als het gaat om het leasen van een auto. Simpelweg is het precies hetzelfde als die van een operational lease alleen dan met een veel kortere en daardoor flexibele periode. Als klant profiteer je dus van volledige flexibiliteit in combinatie met ieder denkbaar voordeel die lease te bieden heeft. Shortlease is vaak al mogelijk vanaf twee maanden, daarna is het vrij opzegbaar. Klinkt goed toch?

Een shortlease contract kun je zien als een "all inclusive", je betaalt een vaste prijs per maand en daarin zitten alle kosten inbegrepen. Denk hierbij aan de wegenbelasting, onderhoud, verzekering en afschrijving. U betaalt naast de kosten voor de lease overeenkomst alleen de brandstof.

Shortlease of lease?

Shortlease is over het algemeen interessanter dan lease omdat de overeenkomst vrij opzegbaar is, u zit dus niet nog jarenlang vast aan een auto waar u eigenlijk het liefst vanaf zou willen. Loopt een zakelijke opdracht of project ten einde dan kunt u simpelweg het shortlease contract opzeggen en betaalt u niet onnodig voor de auto. Shortlease auto's zijn direct inzetbaar, mocht u vandaag een auto nodig hebben dan is dat geen probleem. Bij shortlease geldt een vast bedrag per maand, geen onnodige kosten in tegenstelling tot financial lease.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lekkeremaaltijd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.