Klaar voor je rijbewijs? laat zien wat je kunt!

Klaar voor je rijbewijs? laat zien wat je kunt!

En we gaan niet tegen je liegen, je hebt nog een hele kluif voor de boeg. Maar met een beetje hulp kruip je in mum van tijd achter het stuur.Regels zijn er om overtreden te worden? Das natuurlijk niet de juiste instelling zodra je aan het verkeer gaat deelnemen. Nee, in dit geval moet je de rebel in je laten rusten en je storten op het leren van je theoriestof. Zorg dat je de werking van de auto en natuurlijk ook alle verkeersregels van binnen en buiten kent. Pas dan weet je dat je klaar bent om aan het theorie examen te gaan deelnemen. Uiteraard is het heel slim om je voortgang op dat gebied tussentijds te gaan toetsen.

Lesmateriaal

Raadpleeg Google en je vindt talloze aanbieders van theorieboeken. Zorg ervoor dat je er eentje van kiest die actuele lesstof aanbiedt. Verkeersregels hebben de neiging om nog wel eens te veranderen, wat betekent dat het boek dat je gebruikt van deze wijzigingen op de hoogte moet zijn. Kortom, kies voor recent uitgebracht lesmateriaal om je optimaal mee op het theorie examen voor de auto voor te kunnen bereiden.

Oefentoetsen

Krijg je het idee dat je alle ins en outs omtrent verkeersregels wel in je hoofd hebt zitten? Dat weet je pas echt zeker wanneer je jezelf hebt kunnen testen. Daarom doe je er verstandig aan om oefenexamens te maken. Kies dan wel varianten uit van professionele instanties die dergelijke toetsen aanbieden die qua indeling en inhoud overeenkomen met de uiteindelijke toets van het CBR. Zo weet je precies wat je mag verwachten van het echte examen!

De praktijk

Theorie examen in the pocket? Yes! Allereerst, van harte gefeliciteerd. Maar nu nog je praktijk halen! Ga pas afrijden zodra je er flink wat lessen op hebt zitten, liever te veel dan te weinig. Zodra je er klaar voor bent, vraag je via je rijschool een examen aan bij het CBR. Uiteraard moet je instructeur er ook vertrouwen in hebben. Heb je ook dat examen eenmaal gehaald? Dan is al wat je moet doen trots zijn op je rijbewijs en die ophalen bij het Gemeentehuis!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.