Auto zonder keuring verkopen

Auto zonder keuring verkopen

Een auto verkopen hoeft op zich niet moeilijk te zijn, maar een auto zonder keuring verkopen is daarentegen een stuk minder makkelijk. Een van de meest gebruikte website om een auto op te verkopen is wel Marktplaats in Nederland of 2dehands in België. Een auto met keuring kun je hier probleemloos op verkoop, en dat kan zowel aan een particulier, als autobedrijf of handelaar.Bekend is dat handelaren weinig voor je auto teruggeven en particulieren veel. Echter willen particulieren geen auto zonder keuring kopen. Om te beginnen heb je al speciaal vervoer nodig om de auto te verplaatsen. Een afgekeurde auto mag immers niet de openbare weg op. Mocht je daar wel mee gaan rijden, dan riskeer je een fikse bekeuring. Daarnaast ben je tevens niet verzekerd, want een voorwaarde van de verkering is dat de auto gekeurd moet zijn. 

Om een lang verhaal kort te maken kun je een auto zonder keuring verkopen aan een handelaar of autobedrijf, en niet aan een particulier. 

 

Verschil tussen handelaar en garagebedrijf

Zowel een handelaar als garagebedrijf koopt auto’s in, ongeacht of ze wel of geen keuring hebben. Een auto zonder keuring levert minder op dan een auto met keuring, maar voor autobedrijven blijft het gewoon een auto, alleen dan met wat werk eraan. De handelaar is op zoek naar snelle handel. Ze geven een lage prijs en verhandelen de auto vervolgens weer voor een lagere prijs door. Een garagebedrijf geeft een hogere prijs terug, herstelt de auto, en verkoopt hem vervolgens voor een marktconforme prijs. 

 

Aan wie een auto zonder keuring verkopen

Wil je snel de auto zonder keuring verkopen, dan ben je vaak bij een handelaar of opkoper aan het juiste adres. Heb je iets meer geduld, dan is een autobedrijf vaak een stuk interessanter omdat je daar meer geld terugkrijgt voor je voertuig. 

 

Laat je afgekeurde auto ophalen

Afgekeurde auto’s worden normaliter altijd opgehaald omdat je er niet de openbare weg mee op mag. Mocht je een online partij treffen die de auto ongezien koopt, wees er dan zeker van dat de auto dan ook opgehaald wordt en dat je deze niet zelf moet gaan brengen. Er zijn namelijk bedrijven die je met hun koopcontract hiertoe verplichten en dat is vervelend wanneer je daar intrapt. Vaak krijg je niet eens de hoofdprijs, dus dat is dubbel pijnlijk. Goed de voorwaarden lezen dus. In België zijn er veel partijen, net als in Nederland, die de auto gratis bij je komen ophalen. Dit staat in dat geval duidelijk op de website aangegeven. 

 

Succes met de verkoop!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 merweb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.