Voordelen van elektrisch leasen

Voordelen van elektrisch leasen

De elektrische auto wordt steeds populairder. In Nederland alleen al is de hoeveelheid in één jaar tijd verdubbeld. Anno 2019 rijden er zo'n 45.000 elektrische auto's in Nederland. Ook het rijden in een tweedehands elektrische auto begint steeds meer zijn vruchten af te werpen. Echter, het leasen van een elektrische auto is op dit moment nog steeds het slimste om te doen. Elektrische auto's zijn over het algemeen nog erg duur. Leasen is dan een goede optie, bij Elektrischeautolease.nl kan je gemakkelijk alle elektrische leaseauto's vergelijken en de beste kiezen.Voordelen van het leasen van een elektrische auto

Een auto leasen is altijd in gebruik goedkoper. Zo ook de elektrische auto. Alle voordelen op een rijtje.

BPM-vrijstelling
De Nederlandse overheid stimuleert het gebruik van een elektrische auto door het geven van een BPM-vrijstelling. Een elektrische auto wordt op dit moment het meest door zakenmensen gereden. Door het geven van een vrijstelling van de BPM, zal de leaseprijs naar beneden doen gaan.

Besparing benzinekosten
Iedereen weet het, benzine wordt steeds duurder. Tanken is verleden tijd voor de geheel elektrische auto. Wanneer een elektrische auto wordt geleased heb je geen zorgen over de aanschafprijs. Deze is namelijk vergeleken met de brandstofauto nog erg hoog. Tanken is echter in vergelijking met het elektrisch opladen vele malen goedkoper. Lagere energiekosten door minder onderhoud. Een elektrische auto heeft minder bewegende delen zodat er minder slijtage plaatsvind.

Milieubesparend
Het milieu zal in de toekomst steeds belangrijker worden. Een elektrische auto heeft geen uitstoot van luchtverontreinigende stoffen. Vooral bij de aanschaf van het Tesla model auto, is veel winst te behalen door het gebruik van de MIA-regeling. Staat de elektrische auto meer stil dan dat ie rijdt, dan zal een goede overweging moeten worden gemaakt tussen leasen of kopen.

Geen omkijken
Het leasen van een elektrische auto is zorgeloos. Geen omkijken naar onderhoud. Een elektrische auto is ook nog eens onderhoudsvriendelijk omdat er weinig delen bewegen. Niet zo snel last van slijtage. Wel is de auto wat zwaarder zodat de banden sneller vervangen moeten worden. Een lease auto geeft rust. Je weet precies wat je maandelijkse lasten zijn en je komt niet voor onverwachte garagerekeningen te staan.

Bijtelling
Een elektrische auto heeft nu anno 2019 nog een bijtelling van 4%. Dit zal echter vanaf 1 januari 2020 8% worden. Het leasen is in deze dan duidelijk goedkoper. Geen spaargeld nodig voor de aankoop van een auto. Het rente actietarief van 4% kan nu nog toegepast worden, wanneer een elektrische auto wordt aangeschaft. Wel zal de aanschafprijs dan 40.000,- euro moeten bedragen. Dan is een elektrische auto leasen, altijd goedkoper.

Kopen, leasen of een brandstofauto?

Hoewel een elektrische auto in de toekomst in prijs zal dalen is het op dit moment meer aantrekkelijk om er een te leasen. Qua brandstofkosten kan een benzineauto niet op tegen een elektrische auto. Altijd beter voor het milieu! Wanneer een auto wordt gekocht heb je steeds de stress van het onderhoud. Leasen geeft een ontspannen en relaxt gevoel.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Portemonneestore, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.