Shortlease: wat is het en hoe werkt het?

Shortlease: wat is het en hoe werkt het?

Het kan voorkomen dat je een auto voor een korte tijd nodig hebt. Dit kan voorkomen wanneer je bijvoorbeeld voor een bepaalde periode meewerkt aan een project of je wil graag een keer uitproberen hoe het leasen van een auto bevalt. In dat geval kun je denken aan shortlease! Wat is het en hoe werkt het? Wat is het? 

Shortlease is zoals de naam het al aangeeft, leasen voor een korte tijd. Eigenlijk heb je een kort lease abonnement waarbij het onderhoud, reparatie en belastingen zijn inbegrepen. Dit kan erg handig zijn als je voor een kortere periode een auto of busje nodig hebt, maar waarbij het een te lange periode is om een auto of busje te huren. Ga je een auto of busje huren in Groningen? Doe dit dan alleen als je voor een korte periode, zoals een aantal dagen, gaat huren.  

Het verschil 

Bij shortlease kun je een auto leasen vanaf een minimale periode van een maand. Bij een normaal leasecontract is dit meestal vanaf minimaal een jaar. De opzegtermijn is daarnaast ook korter, dit kan al vanaf een maand of zelfs een dag.  

Wil je een nieuwe auto kopen, maar is een proefrit niet genoeg? Ook dan kan shortlease een goede optie zijn. Op die manier kun je een korte tijd in de auto rijden en kan je erachter komen of de auto ook echt bij je past. Woon je in de omgeving Zwolle? Dan is shortlease Zwolle de moeite waard om een kijkje te nemen.  

Of je nou in Groningen of Zwolle woont, in beide gevallen kun je kiezen voor shortlease. Zoals hierboven ook al is beschreven, is het goed om na te denken of je bij een korte periode kiest voor shortlease of huren. Heb je de auto voor een paar dagen nodig, dan kun je beter huren. Shortlease brengt namelijk ook wat geregel met zich mee, zoals financiële checks en contracten. Voor een aantal dagen is het dan misschien niet waard.  


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 RoseAnneM, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.