De 3 voordelen van elektrisch rijden

De 3 voordelen van elektrisch rijden

We zitten tegenwoordig al een tijdje in de ontwikkeling van elektrisch autorijden. Je komt dan ook steeds vaker een elektrische auto tegen of misschien rijd je al in een. Zit je erover na te denken om over te stappen op elektrisch rijden? Dan kun je zowel een elektrische auto leasen als kopen. Lees hier de voordelen van elektrisch rijden! Geen vervuilende uitstoot met een elektrische auto 

Als je rijdt in een elektrische auto, ben je een stuk milieubewuster bezig dan wanneer je rijdt in een benzine- of dieselauto. Reken er maar op dat in 99% van de gevallen een elektrische auto zuiniger is. Een elektrische auto veroorzaakt namelijk geen CO2-uitstoot, wat inhoudt dat er geen sprake is van vervuilende uitstoot. Een elektrische auto rijdt op stroom, dus wil je echt milieubewust zijn? Kies dan voor groene stroom.  

Lagere kosten in gebruik 

Een elektrische auto heeft een elektromotor en geen verbrandingsmotor zoals een traditionele auto. In deze elektromotor zitten minder bewegende delen en hierdoor vindt er minder slijtage plaats. Daarnaast hoeft er geen olie ververst te worden en zijn er minder onderhoudsbeurten nodig. Dit zorgt ervoor dat de kosten lager liggen dan bij een benzine- of dieselauto. Daarentegen moeten de banden van een elektrische auto wel eerder vervangen worden, omdat ze zwaarder zijn en een hoge motorkoppel hebben.    

Minder geluid met een elektrische auto 

Een elektrische auto hoor in je tegenstelling tot een benzine- of dieselauto niet aankomen, de auto’s produceren namelijk heel weinig geluid. Het geluid van een traditionele auto wordt veroorzaakt door de verbrandingsmotor die werkt op gecontroleerde ontploffingen. Bij een elektromotor is dit niet het geval, daar wordt de aandrijving elektrisch gegenereerd. Dit zorgt voor minder geluid.  

Uitgelicht: Tesla model 3 

Als je de stap hebt genomen om een elektrische auto te nemen, is het de volgende stap om een auto aan te schaffen. Kopen of leasen, dat ligt aan je zelf. We lichten in dit artikel de elektrische auto: Tesla model 3 uit. Dit model is de bestverkochte auto in haar segment. Deze auto komt standaard met twee laadkabels en kan uitgerust worden met een trekhaak. Deze trekhaak heeft een max. trekgewicht van 910 kg voor aanhangwagens en is geschikt voor skidragers en fietsdragers. Dit model is de jongste uit de Tesla-familie en zal in dit jaar dan ook steeds vaker te zien zijn op de Nederlandse wegen. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 RoseAnneM, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.