Een auto uit Duitsland kopen

Een auto uit Duitsland kopen

Steeds vaker worden er tweedehands personenauto's in Nederland ingevoerd. Een auto uit Duitsland kopen is daarbij niet onlogisch, omdat de Duitse automobilist relatief vaak zijn auto vervangt door een nieuwe.In dat land zijn er dan ook regelmatig occasions te verkrijgen voor een aantrekkelijke prijs. De Duitse autobezitter gaat vaak zeer zorgvuldig om met zijn heilige koe. De Nederlandse automobilist moet echter ook rekening houden met de kosten van een auto importeren uit Duitsland. Een auto moet officieel ingevoerd worden in ons land en over een Nederlands kenteken beschikken, voordat je daarmee de weg op mag. Een andere kostbare formaliteit die moet vervuld, is het invullen van de BPM-aangifte. De kosten van het importeren van een auto uit Duitsland worden voornamelijk bepaald door deze belasting. Houd er ook rekening mee dat voor een auto die (vrijwel) nieuw is ook nog eens BTW bij import moet worden afgedragen. Verder zijn er natuurlijk de kosten om je auto vanuit Duitsland naar Nederland te laten transporteren. De meeste particulieren zullen wel op de hoogte zijn van het feit dat een auto invoeren niet alleen betekent dat die over de grens moet worden gereden, maar het is een feit dat er vaak meer wordt betaald op het gebied van de BPM dan noodzakelijk is. De regelgeving op dit gebied is zo ingewikkeld dat vaak voordelen worden gemist die voor een expert vanzelfsprekend zijn. Maak op dit gebied een goede afweging in hoeverre je het zelf wilt afhandelen of een expert inschakelt. Meer info over auto importeren duitsland

 

Een auto importeren uit Duitsland: de kosten

De kosten van het importeren van een auto uit Duitsland zijn soms laag genoeg om de aanschaf en het importeren van een voertuig uit ons buurland aantrekkelijk te maken, Auto's kunnen in het EG-gebied zonder invoerrechten in Nederland binnen worden gebracht. Natuurlijk zijn er wel diverse kosten verbonden aan het importeren uit Duitsland. We  zetten het even voor je op een rij:

Een auto importeren uit Duitsland, de kosten

  • BTW bij invoer indien het een (vrijwel) nieuwe auto betreft
  • BPM, afhankelijk van de ouderdom van de auto
  • Transport (reiskosten wanneer je dit zelf doet of het inschakelen van een derde)
  • Registratie en kentekenbewijs in Nederland
  • Eventueel de kosten van een expert die de hele invoer voor je kan regelen tot aan de voordeur

De kosten voor het importeren uit Duitsland zijn vergelijkbaar met die van andere buurlanden, maar vaak is in dit land een scherpere prijs te bedingen dan in andere ons omringende landen. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat een aantal van de grootste autofabrikanten in dit land zijn gevestigd en de markt voor personenauto's er veel groter is dan bij ons. Van de concurrentie op een van de belangrijkste automarkten in de wereld kan je profiteren bij de aanschaf van een occasion naar jouw wens. Denk er goed over na wat het verstandigste is bij het invoeren van een auto uit Duitsland. Je kan alles zelf doen of een expert inschakelen voor die zaken die meer complex zijn zoals de BPM.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 kaiiestan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.