Cloud Harddisk wat is het en wat kan ik er mee?

Cloud Harddisk wat is het en wat kan ik er mee?

Je hoort steeds over de Cloud, het is het mode woord voor 2015 geworden. Maar wat kan ik er nu allemaal mee en is het wel allemaal zo mooi als het wordt voorgesteld?

Lees onderstaand artikel en maak gratis eens kennis met Opslag in de Cloud. Rushfiles is een bekend platformn dat nu ook in Nederland beschikbaar is.

 Voordelen van een Cloud Disk

Je hoort en leest steeds meer over ‘ de Cloud ‘ het is het toverwoord voor 2015 zo lijkt het wel. Maar is dat ook wel zo?

​Cloud diensten hebben zeker veel voordelen, maar ook zeker wat beperkingen. Het is niet alleen goud wat er blinkt, dat is wat u zich wel moet realiseren.
​Er zijn diverse aanbieders van Cloud diensten. Veel van deze aanbieders zijn relatief kleine ondernemingen die gestart zijn uit pure noodzaak. Veel van deze bedrijven zullen het ook niet gaan redden! Voor u als klant kan dat erg vervelend zijn! U bent immers wel afhankelijk van uw aanbieder geworden omdat u een aantal en soms zelfs alle diensten uit de Cloud betrekt bij deze onderneming. Als het bedrijf stopt staat u opeens voor een voldongen feit. Zaak is dus om een afgewogen keuze te maken voor de juiste Cloud aanbieder.

Veiligheid in de Cloud

​Een belangrijk onderdeel is veiligheid. U heeft al uw applicaties en data bij uw Cloud aanbieder staan. Al uw bedrijfsgegevens, documenten en soms zelfs financiële gegevens staan bij uw Cloud aanbieder. Maar hoe veilig staat uw data daar? Kan het systeem van uw aanbieder gehackt worden? Kan er een ernstige storing optreden waarbij uw uw data verliest? Allemaal zaken waar u met uw Cloud aanbieder duidelijke afspraken over dient te maken! Zorg dat de door u gekozen Cloud aanbieder een duidelijk SLA en service plan heeft waar u op terug kunt vallen in geval van calamiteit.

Data in de Cloud op Cloud Harddisk

​Momenteel is een Cloud Harddisk waarbij uw data op een zogenaamde Cloud Drive word opgeslagen steeds populairder. Met deze dienst kunt u met al uw medewerkers gebruik maken van dezelfde bestanden en u beschikt waar u ook bent altijd over uw data. Alsof u een portable harddisk heeft maar dan zonder dat u zelf met hardware op pad hoeft te gaan. Ook zijn uw bestanden op alle computers en devices te gebruiken. Niet alleen meer op uw eigen PC op de zaak, maar ook op uw pc thuis of op uw Ipad of Android device. Hij het gebruik van een Cloud Harddisk is beveiliging en beschikbaarheid van uw data van het allergrootste belang! Een aantal zaken welke zwaar mee wegen bij de keuze voor een Cloud Harddisk aanbieder zijn;

– Waar staat met data? Is die in Nederland opgeslagen en valt die onder de Nederlandse wet? Of staat mijn data misschien wel in Amerika en heb ik met de Amerikaanse wetgeving te maken? Voor vel bedrijven een zeer belangrijk punt dus laat u op dat gebied duidelijk voorlichten!
– Hoe is mijn data opgeslagen? Wordt dat ongecodeerd opgeslagen waarbij bij een mogelijke inbraak iedereen over mijn data kan beschikken of heeft de Cloud Harddisk aanbieder een gecodeerde opslag? Indien hij een gecodeerde opslag heeft, zorg dan altijd dat u zelf als klant de sleutel voor de encryptie kunt instellen. Op deze manier weet u dat u de enige bent die de juiste sleutel heeft om de bestanden te kunnen decoderen!
– Wat voor garanties / Service Level Agreement biedt de Cloud Harddisk aanbieder aan u als klant? Met andere woorden welke garantie durft uw aanbieder aan u te geven als beschikbaarheid van uw data. Deze beschikbaarheid zou in een ideale wereld 100% moeten zijn. Maar dat is helaas niet het geval. Storingen kunnen altijd voorkomen en daarom word vaak een beschikbaarheid van 99.9% off hoger aangeboden. Voor een dienst als Cloud Harddisk zou dat minimaal 99.99% moeten zijn.

Werken met uw bestanden in de Cloud

​Hoe gaat het werken met uw bestanden in de Cloud? Een goede Cloud Opslag aanbieder zal de dienst zo inrichten en aanbieden dat het voor u eigenlijk niet opvalt dat u met een Cloud Harddisk werkt maar met een normale lokale harde schijf zoals u altijd gewend bent. Wat nu als de Internet verbinding het niet doet? Kan ik dan niet bij mijn data? Dat kan, u werkt tenslotte op een Cloud Drive die zijn data opslaat in de Cloud via een internet verbinding. Echter, een goede Cloud Harddisk aanbieder zal ook de mogelijkheid bieden om uw bestanden (allemaal of gedeeltelijk) te synchroniseren met uw lokale PC of Apple of Ipad. Zodat als er geen Internet verbinding is u toch over uw bestanden kunt beschikken en gewoon kunt bewerken. Zodra er weer een Internet verbinding is zal het platform automatisch deze wijzigingen weer doorsturen naar de Cloud Harddisk zodat alle bestanden weer ge-update zijn.

Eens een Cloud Harddisk uitproberen?

U heeft nog nooit met een Cloud Harddisk gewerkt maar wilt wel eens uitproberen of dit wat voor u is? A1 Internet een ICT en Internet leverancier uit Heerenveen biedt u een mogelijkheid om geheel vrijblijvend en gratis eens deze dienst uit te proberen. Het systeem us gebaseerd op Rushfiles een reeds lang bestaande aanbieder van technologische software welke ook in de overheid veel wordt gebruikt,
​Om de A1 Internet Cloud Harddisk eens gratis te testen kunt u >>  Hier <<< klikken u wordt dan doorverwezen naar de A1 / Rushfiles website om u gratis en zonder verplichting een demo Cloud Harddisk aan te maken!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Rushfiles, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.