Hoogwerker huren voor veilig werken

Hoogwerker huren voor veilig werken

Werken op hoogte met behulp van ladders is niet meer toegestaan, een veel veiliger alternatief is het gebruik van steigers of van een hoogwerker. Deze machines zijn er in vele soorten en maten en maken het werk een stuk makkelijker. De aanschaf kost geld, is een grote investering, maar het opbouwen van afbreken van steigers kost ook veel tijd en dus geld. Uiteindelijk is een hoogwerker aanschaffen goedkoper. Komt het gebruik weinig voor dan is huren uiteraard ook een optie.Hoogwerker soorten

Hoogwerkers zijn er in diverse soorten, met aandrijving van een benzinemotor, of geheel elektrisch. Als aanhanger of gemonteerd op een auto, met wielen of met rupsbanden, met een lange arm voor een groot bereik of een schaarwerking die alleen recht omhoog kan. Voor elke klus kan zo een geschikt apparaat gevonden worden zodat altijd veilig gewerkt kan worden.

 

Hoogwerker voor schilders

Schilders moeten regelmatig de hoogte in om op de eerste of tweede verdieping schilderwerk uit te voeren. Een kleine hoogwerker is daar zeer geschikt voor, eentje die tot 14 meter hoogte gaat is ruim voldoende. Als schilder kun je zo tot in de nog van een huis het schilderwerk verzorgen zonder een onveilig gevoel van ladder of steiger.

Voor grotere appartementengebouwen zijn iets grotere hoogwerkers makkelijk, deze gaan tot 21 meter hoogte. Zo is schilderwerk en ander onderhoud goed uit te voeren op een veilige manier.

 

Hoogwerker voor dakwerkers

Een andere beroepsgroep die op hoogte werkt zijn dakwerkers en monteurs van zonnepanelen. Ook hier geldt dat een geschikte hoogwerker veel veiliger is dan een ladder of steiger, zeer snelle opbouw, geen geklauter of traplopen, uiteindelijk veel beter voor de werknemers. Zeker in combinatie met alle materiaal dat omhoog gezeuld moet worden, zoals rollen dakleer of zonnepanelen.

 

Hoogwerker voor hoveniers

Een van de taken van een hovenier kan zijn om bomen te snoeien of te verwijderen. Dan is een goede, mobiele hoogwerker zeker aan te raden. Eentje die op een auto is gemonteerd en een bereik heeft van 31 meter is dan een optie. Veilig, snel en efficiënt werken is dan allemaal mogelijk om een snoeiklus goed te doen.

 

Voor alle klussen

Bovenstaand slechts een paar voorbeelden van het gebruik van een hoogwerker, er zijn uiteraard nog veel meer. Belangrijkste is de boodschap: ga niet onveilig werken op een ladder, ga geen tijd verdoen met het bouwen en afbreken van steigers, maar koop of huur een geschikte hoogwerker. In alle provincies zit wel een bedrijf dat ze verhuurt, in de provincies Groningen en Drenthe kunt u terecht bij Meijer Verhuur. Ze hebben tevens rijplaten te huur die geschikt zijn om de machines veilig in de tuin te gebruiken.


© 2015 damedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.