Met deze tips kan de HR-afdeling succesvoller en effectiever werken

Met deze tips kan de HR-afdeling succesvoller en effectiever werken

De HR-afdeling is een integraal onderdeel van elk bedrijf en een goed verloop ervan kan een groot verschil maken in de tevredenheid en productiviteit van de werknemers. Met de nieuwe ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en technologische innovaties zijn er verschillende manieren om op een proactieve wijze te werken aan succesvolle HR. Meer weten? Hier volgen enkele tips over hoe de HR-afdeling kan worden verbeterd. Leiden tot een gelukkige werkplek

Een van de beste manieren om werknemers betrokken te houden op de HR-afdeling (en de rest van de organisatie) is een veilige, gezonde en gelukkige sfeer op kantoor. Het creëren van een omgeving die aanvoelt als thuis zorgt er uiteindelijk voor dat werknemers ook voor langere tijd bij de organisatie blijven.

Een goede manier om een prettige werkplek te creëren is door zoveel mogelijk te luisteren naar de behoeften van de werknemers en een proactieve bijdrage leveren om vaardigheden en kennis te bevorderen. Dit kan onder andere door middel van het aanbieden van coachingsmogelijkheden en interessante cursussen.

Is uw bedrijf op zoek naar maatwerktrajecten op het gebied van coaching en trainingen? Maak kennis met de mogelijkheden voor persoonlijke én professionele groei via de opleidingen en trainingen van Inzicht en maak teamontwikkeling een focuspunt in uw onderneming.

Stroomlijn processen

Het verbeteren van uw HR-processen kan een grote impact hebben op de tevredenheid en productiviteit van uw werknemers. Automatiseer zoveel mogelijk van het HR onboarding proces, van het plannen van interviews tot het verzamelen van papierwerk. Zo komt er tijd vrij voor andere taken, zoals het opleiden van nieuwe werknemers of het beheren van personeelsdossiers.

Vereenvoudig formulieren en papierwerk en maak eenvoudige, gemakkelijk te gebruiken formulieren die alleen essentiële informatie vereisen; zo bent u minder tijd kwijt aan het invullen van papierwerk en bespaart u tijd bij de verwerking ervan.

Maak hiervoor gebruik van nieuwe technologieën zoals cloud-gebaseerde software of machine learning algoritmes om de nauwkeurigheid te helpen verbeteren, processen te versnellen en betere inzichten te leveren in de prestaties en betrokkenheid van werknemers.

Ga naar de website van Apployed voor personeelsadministratiesoftware en andere vormen van digitale HR ondersteuning die uw onderneming vooruit kunnen helpen.

Stimuleer communicatie

Stimuleer open communicatie tussen werknemers, managers en andere belanghebbenden door regelmatige bijeenkomsten of fora voor samenwerking op te zetten; dit zal helpen om verbeterpunten te identificeren en een positievere werkomgeving te creëren.

Voor effectieve communicatie is het tevens van belang om zoveel mogelijk feedback aan te moedigen. Vraag werknemers om hun inbreng met betrekking tot HR-processen, zodat u gebieden kunt identificeren om te verbeteren; dit kan bijvoorbeeld door middel van enquêtes of regelmatige bijeenkomsten met werknemers.

Door processen te stroomlijnen en gebruik te maken van technologische oplossingen kunt u uw HR-afdeling efficiënter laten werken - wat leidt tot tevreden werknemers en betere resultaten!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 RVerdam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.