Zakelijke elektriciteit afsluiten doe je zo

Zakelijke elektriciteit afsluiten doe je zo

Veel ondernemers hebben een zakelijk energiecontract. Een zakelijk energiecontract is een contract dat op de naam van jouw bedrijf komt te staan. Door een zakelijk energiecontract af te sluiten, kun je veel geld besparen. Maar hoe vind je de beste zakelijke elektriciteit voor jouw bedrijf? Het antwoord op deze vraag, lees je in dit artikel.Stap 1: bepaal hoeveel elektriciteit je nu gebruikt

Voor je zakelijke elektriciteit af kunt sluiten, moet je eerst achterhalen hoeveel elektriciteit je nu gebruikt. Alleen als je de juiste waarden invult, kun je energiecontracten namelijk goed met elkaar vergelijken.

Stap 2: vergelijk diverse aanbieders met elkaar

Weet je precies hoeveel elektriciteit je op dit moment gebruikt, dan kun je de zakelijke contracten van diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Je vult jouw huidige verbruik in en je krijgt op basis van dit verbruik diverse aanbiedingen, van verschillende energieleveranciers. Door deze aanbiedingen met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf de goedkoopste en de beste aanbieder.

Tip: kijk niet alleen naar de maandelijkse kosten die bij een energiecontract horen, maar ook naar andere zaken. Denk hierbij aan de voorwaarden van het energiecontract, tijdelijke aanbiedingen en ga zo maar door. Zeker de tijdelijke aanbiedingen van diverse energieleveranciers zijn interessant om eens te bekijken. Door van een tijdelijke aanbieding te profiteren, kun je namelijk veel geld besparen. Zo wordt jouw zakelijke energie nog goedkoper.

Stap 3: sluit een zakelijk energiecontract af

Heb je de beste energieleverancier gevonden, dan sluit je hier een nieuw energiecontract af. De meeste energieleveranciers hebben een gratis overstapservice. Dit betekent dat zij jouw overstap van je oude energieleverancier naar je nieuwe energieleverancier regelen. Tip: controleer of jouw nieuwe energieleverancier ook een overstapservice heeft. Je wil namelijk wel zeker weten of jouw energieleverancier de overstap echt regelt.

Om een zakelijk energiecontract af te sluiten, moet je veel gegevens invullen. Check deze gegevens goed voor je jouw aanvraag verstuurt, want dan weet je zeker dat je het zakelijke contract daadwerkelijk krijgt. Ook weet je in dit geval zeker dat het contract op de juiste (bedrijfs)naam komt te staan.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 sannevermeulen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.