Wat kan IT-Recruitment betekenen voor mijn organisatie?

Wat kan IT-Recruitment betekenen voor mijn organisatie?

Het huidige tekort aan IT-personeel remt de groei van de IT-sector, terwijl er tienduizenden vacatures openstaan. Als je dus op zoek bent naar IT-personeel, moet je concurreren met vele andere bedrijven.

Door de krapte op de arbeidsmarkt en een groot aantal openstaande vacatures, wordt het steeds moeilijker om talenten voor je organisatie te vinden. Tevens is het lastig om mensen te vinden die volledig aan al je wensen en behoeften voldoen. Ook andere bedrijven zijn op zoek naar deze profielen of specifieke talenten waardoor er een “war for talent” is ontstaan.

Gelukkig biedt IT-recruitment hier de oplossing op. Wil je weten wat dit is en wat de voordelen hiervan zijn? We vertellen je er graag meer over in deze blog over IT-recruitment!Wat is IT-recruitment?

IT-recruitment is het identificeren, aantrekken en selecteren van geschikte IT-kandidaten. Dit kan zowel intern worden uitgevoerd door bijvoorbeeld een HR-medewerker of door externe partijen zoals recruitmentbureaus. IT-recruitment wordt ook wel ‘werving en selectie voor de IT’ genoemd. Hierbij kan de focus liggen op tijdelijke- of vaste vacatures. Hoe dit uiteindelijk wordt vormgegeven, is afhankelijk van het vraagstuk van de organisatie.

 

Wat zijn de voordelen als je IT-recruitment uitbesteedt?

Het identificeren, aantrekken en selecteren van geschikt IT-personeel is enorm tijdrovend, arbeidsintensief en kan ook prijzig zijn. Daarom kiezen steeds meer organisaties ervoor om IT-werving en selectie uit te besteden. Dit zijn de voordelen als je ervoor kiest om het uit te besteden:

 

1. Je bespaart veel tijd en moeite

De meeste bedrijven hebben geen tijd en middelen om recruitment zelf uit te voeren. Vanwege het grote tekort aan IT-personeel kost het veel tijd en moeite om geschikte kandidaten te vinden. Een lange time-to-hire zorgt voor veel frustratie, omdat dit ten koste gaat van de productiviteit en groei van de organisatie. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor een IT-recruiter om de time-to-hire te verlagen.

 

2. Je kunt je blijven focussen op je kerntaken

Door IT-recruitment uit te besteden, kan je organisatie zich blijven focussen op waar zij écht goed in zijn. Het kost managers en ondernemers veel tijd en moeite als zij de recruitmentwerkzaamheden naast hun gebruikelijke werkzaamheden moeten oppakken. Bovendien hebben zij ook niet de kennis en ervaring om dit proces goed te kunnen inregelen.

 

3. Betere kandidaten

Door een gespecialiseerd recruitmentbureau in te schakelen zal je sneller geschikte kandidaten spreken. Zij kennen de markt en hebben een groot netwerk van kandidaten. Dit kan ertoe leiden dat je binnen een korte periode veel geschikte kandidaten kan spreken, wat mogelijk leidt tot een lagere time-to-hire. En dit betekent dat je als organisatie kunt groeien, wat op langer termijn concurrentievoordeel kan opleveren.

 

IT-recruitment uitbesteden

Is je interesse gewekt en wil jij IT-recruitment uitbesteden? Neem dan direct contact op met Cooder Jobs, hét werving- en selectiebureau voor werkzoekende IT’ers, gevestigd in Amsterdam!


© 2015 JasonTNL, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.