Conflict op de werkvloer? Neem een arbeidsrecht advocaat

Conflict op de werkvloer? Neem een arbeidsrecht advocaat

Iedereen heeft het vast wel een keertje meegemaakt: een meningsverschil op de werkvloer met een collega. Dit is nooit leuk, want er komen veel negatieve gevoelens bij kijken. Gelukkig wordt het vaak snel opgelost tussen jou en je collega en was het een kleine discussie, maar vanaf wanneer wordt dit gezien als conflict in plaats van een discussie op de werkvloer en wat kan je er het beste tegen doen? Lees dan zeker verder! In dit artikel worden tips gegeven wat je het beste kan doen in dit geval.Herkennen van het conflict

Een conflict is niet altijd zichtbaar. Als iemand heel erg boos wordt op een collega en begint te schreeuwen, is er wel degelijk sprake van een conflict. Soms heb je ook conflicten die niet zichtbaar zijn maar juist onderhuids. Dan zijn collega’s wel beleefd tegen elkaar, maar zijn er wel onderlinge negatieve gevoelens. Collega’s werken dan liever niet samen. Het is dus niet duidelijk zichtbaar maar het is er dus wel degelijk.

Erkennen van het conflict

Een conflict wordt meestal ervaren als een vervelend iets, omdat er veel negatieve emoties bij komen kijken. Sommige conflicten zou je kunnen voorkomen, maar bij conflicten op de werkvloer gaat dat vaak niet zo gemakkelijk. Hier werken en communiceren mensen die allemaal verschillende meningen hebben en soms kan dat best wel botsen.

Conflict of discussie

Eerst moet je je afvragen, was dit nou een conflict of een pittige discussie? Om hierachter te komen is het slim om de situatie te analyseren. Zijn er bijvoorbeeld afspraken niet nagekomen of is er sprake van een meningsverschil of onderlinge machtsstrijd. Kijk ook naar wie er last van hebben, hebben alleen de personen die het conflict hebben er last van of ook andere collega’s of zelfs klanten?

Communiceren

Als je dit hebt gedaan is het belangrijk om te communiceren om het conflict tot een goed einde te brengen. Begin het gesprek met hoe jij het conflict ervaart en je deze graag zou willen oplossen. Vraag ook naar hoe de andere persoon het conflict ervaart en probeer daar naar te luisteren en dat te respecteren ook al ben je het er niet mee eens. Probeer tijdens het gesprek rustig te blijven.

Gezamenlijke oplossing

Als je dit hebt gedaan probeer dan te zoeken voor een gezamenlijke oplossing. Bespreek hier mogelijke oplossingen, niet alleen over de inhoud, maar ook hoe je verder met elkaar om wilt gaan om in de toekomst een ander conflict te vermijden. Vervolgens overleg je met elkaar wat de beste oplossing is en maak je afspraken om deze na te leven. Het is dan ook de bedoeling dat je je houdt aan de gemaakte afspraken.

Advocaat

Mocht dit niet werken kan je altijd nog een advocaat inhuren. In dit geval zou een advocaat arbeidsrecht goed kunnen helpen bij het oplossen van het conflict. Mocht dit niet helpen zou je altijd nog kunnen kiezen voor een vastgoedrecht advocaat. Ook deze advocaten kunnen je goed helpen bij het oplossen van het conflict.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Evautrecht, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.