MKB arbodienst voor ondernemers

MKB arbodienst voor ondernemers

Voor vele werkgevers is een langdurig ziekteverzuim van groot risico. Je krijgt te maken met verschillende verslagleggingen en regelgevingen. Dit vergt veel tijd en brengt financiële risico’s met zich mee. MKB arbodienst is een organisatie die ondernemers helpt in dergelijke situaties.Wat doet MKB arbodienst?

Een arbodienst ondersteunt werkgevers en werknemers bij arbeidsomstandighedenbeleid en verzuim. Meestal wordt er verzuimbegeleiding ingezet bij zieke medewerkers. Wanneer een medewerker langdurig ziek is geeft de Wet verbetering poortwachter namelijk aan dat het verplicht is om een bedrijfsarts in te schakelen. Een bedrijfsarts behoort tot een van de vier kerndeskundigen van een arbodienst. De arts is de persoon die beoordeelt of de medewerker arbeidsongeschikt moet worden verklaard. Daarnaast kijkt de arts naar de huidige werkzaamheden en of het mogelijk is die in de huidige situatie nog uit te voeren.

Een werkgever mag dus zelf nooit beoordelen of een medewerker ziek is. De arbodienst is samen met de werkgever en werknemer voor verantwoordelijk dat de werknemer weer op juiste wijze aan de slag kan.

MKB arbodienst in elke unieke situatie

Elke verzuim situatie is uniek en verschilt weer van de ander, dat vereist gespecialiseerde expertise. Het is wettelijk verplicht een bedrijfsarts te hebben, als midden en kleinbedrijf is het belangrijk om je goed te oriënteren op de Arbo technische aspecten.

Kosten van een verzuimdag rekent zo een 200 tot 250 euro. Het is als werkgever dus erg belangrijk deze kosten zo snel mogelijk terug te dringen en te zorgen voor een goede werkomgeving.

MKB arbodienst met een casemanager

Een casemanager begeleid het verzuim en re-integratie proces, daarnaast geeft hij/zij praktisch en ondersteunend advies. Vooral een goede re-integratie is erg belangrijk omdat gezonde en vitale werknemers essentieel zijn voor de productiviteit van een bedrijf. Net zo belangrijk als het plezier hebben op hun werkplek zelf! Een goede casemanager adviseert jou daar goed in zodat het verzuim zo veel mogelijk wordt beperkt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 marske42, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.