Wat is een MVP?

Wat is een MVP?

Misschien wilt u er zeker van zijn dat het iets is dat het waard is om uw tijd en middelen in te investeren. Hebt u een geweldig idee voor een product of dienst dat u hebt en dat u graag door de wereld wilt laten gebruiken? Misschien wilt u er zeker van zijn dat het iets is dat het waard is om uw tijd en middelen in te investeren. 

U kunt beginnen met het bouwen van een Minimum Viable Product (MVP). Dit zal u helpen om te bepalen hoe u het juiste product voor de juiste klanten kunt maken.

Hoe lang het duurt om een MVP te bouwen hangt af van uw doelgroep en wat voor soort problemen u ermee wilt oplossen. 

Waarom is het bouwen van een MVP belangrijk?

Er zijn veel bedrijven die veel middelen en tijd hebben gebruikt om volwaardige apps te maken, maar slechts een heel klein aantal is in staat om hiermee succesvol te worden. 

Dit heeft er ook voor gezorgd dat investeerders terughoudend zijn geworden om hen te steunen omdat ze geen werkende oplossingen hebben voor de problemen van mensen. Het bouwen van een MVP is nu noodzakelijk om deze grote uitdaging het hoofd te bieden.

Het gebruik van de MVP-aanpak helpt u een app te maken met alleen de basisfuncties die nodig zijn om de onmiddellijke behoefte van de klant op te lossen. 

Voordelen van het bouwen van een MVP

Het bouwen van een MVP zal je op vele manieren voordeel opleveren, hier zijn er enkele van:

  • Focus op het belangrijkste probleem: Met een MVP-app kunt u zich richten op het bieden van oplossingen voor de belangrijkste problemen van uw klanten. Het maakt het mogelijk om de app te testen met minimale risico's en een laag budget om snel en betere resultaten te krijgen.
  • Mogelijkheid tot vroeg testen: Dit is een goede manier voor u om vroeg genoeg uit te vinden of uw idee voor oplossingen zal zorgen en u hoeft uw middelen niet te verspillen.  
  • Bespaar kosten: Het bouwen van slechts een deel van het product met minimale functies is veel goedkoper in vergelijking met het bouwen van een volwaardig product. Met een MVP app, heeft u alleen de meest belangrijke app functies nodig.
  • Maakt marktvalidatie mogelijk: Het helpt u te weten of uw app uw merk vertegenwoordigt en voor de juiste markt is. Het laat hen ook zien hoe uw app hun onmiddellijke behoeften kan oplossen.
  • Feedback: Er is een kans voor u om de mening over uw app van potentiële gebruikers te verzamelen. U krijgt ook inzicht in wat u moet verbeteren, veranderen of verwijderen om hen beter van dienst te zijn.

Must-have functies voor uw MVP

Het doel van het ontwikkelen van een MVP app is om uw klanten te bereiken en hun problemen te begrijpen en hoe u oplossingen voor hen kunt bieden. U moet weten hoe u de juiste functies voor uw MVP app kiest.

Hier zijn de must-have functies voor uw MVP app die u zullen helpen succes te behalen.

  • Net genoeg functies voor klanten om uw product te kunnen gebruiken. U hebt alleen functies nodig die gericht zijn op het bieden van oplossingen voor hun onmiddellijke behoeften.
  • Een feedback systeem dat u zal helpen meer te weten over wat uw klanten willen in uw product en gebieden die u moet verbeteren.
  • Uw eerste klanten moeten weten over de toekomstige voordelen die hen te wachten staan wanneer ze uw product gebruiken.

Hoe lang duurt het om een MVP te bouwen?

Er zijn een aantal factoren die kunnen bepalen hoe lang het duurt voordat u een MVP heeft gebouwd. Het belangrijkste is dat u probeert er een te bouwen zo snel als u kunt, zodat u niet te veel uitgeeft.

Een onderzoek uitgevoerd door Kinvey over hoe lang het ongeveer 100 mobiele app ontwikkelaars duurde om een Android of iOS app te maken, toont aan dat het gemiddeld 18 weken duurde om een MVP te maken. 

Uit het onderzoek bleek verder dat back-end ontwikkeling de meeste tijd in beslag nam. Dit komt omdat het meer tijd kost om een goed beveiligd back-end systeem te maken. 

Uiteindelijk hangt de tijd die nodig is om een MVP te maken eigenlijk af van het type app. Bijvoorbeeld, het maken van een eenvoudige woordenboek app kost minder tijd in vergelijking met een social media app.

Om dit zo snel mogelijk te bereiken, moet u de vereisten van de app in logische eenheden verdelen en de taken aanduiden die elke eenheid zal uitvoeren. 

Op deze manier is het makkelijker voor de ontwikkelaar om te begrijpen wat de functie van de app is en welk doel het moet dienen. Dit zal helpen om het ontwikkelingsproces te versnellen. 

Een ander ding dat u moet overwegen is de markt waarop u zich richt. Vergeet niet dat er andere mensen zijn met soortgelijke ideeën.  Hoe eerder u uw eigen app lanceert, hoe beter. Anders kan het gebeuren dat u de meerderheid van uw klanten verliest aan concurrenten.

Conclusie

MVP is een aanpak die u helpt te ontdekken hoe u oplossingen kunt bieden voor de behoeften van uw klanten zonder al te veel te hoeven uitgeven en bespaart ook veel tijd in het proces. 

Het is belangrijk dat u begrijpt dat hoe meer tijd u neemt om uw MVP te maken, hoe meer u uitgeeft. Dus voordat u begint, moet er een goed plan zijn met voldoende voorbereiding.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 mubashirkhatri, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.