Uw digitale werkplek beveiligen

Uw digitale werkplek beveiligen

We zijn de afgelopen tijd steeds meer digitaal gaan werken. Dit is efficiënt en biedt veel mogelijkheden, maar heeft ook een keerzijde. De cybercriminaliteit is gestegen. Hackers zijn actiever dan ooit. Hoe wapent u zich hier tegen? Door uw digitale werkplekken te beveiligen.Een digitale werkplek beveiligen? Waarom precies? En hoe doet u dit?

 

Digitale gevaren

Laten we beginnen te kijken naar de digitale gevaren. U kent het vast: het phishing mailtje waarin de lezer wordt uitgenodigd op een link te klikken, en met de verkeerdere klik gaat het verkeerd: de hacker is binnen. Dit is veruit de meestvoorkomende vorm van cybercriminaliteit. Ook kennen we vormen als spam en impersonation. 

 

Wapenen

Lagarde Groep heeft de oplossing 365 Protect ontwikkeld, waarmee u een krachtig digitaal schild creëert om aanvallen van buitenaf te blokkeren. In een notendop, en zonder te diep op de achterliggende techniek in te gaan, ziet dit er als volgt uit:

  • Door moderne mailfilters in te richten, wordt het grootste gedeelte van de spam en phishing mails herkend en bereiken deze nooit de mailbox.
  • Medewerkers worden bewust gemaakt van de digitale gevaren (security awareness), dus zullen zij een stuk beter in staat zijn phishing mails te onderscheiden van 'normale mail'.
  • Wordt er toch fout geklikt? En beschikt een kwaadwillende over inloggegevens? Dan nog kan deze persoon niet inloggen in de omgeving. Met 365 Protect wordt namelijk iedere gebruiker voorzien van een meervoudige verificatie. Bijvoorbeeld door een goedkeuring te geven via de mobiel, zo wordt er een extra stap aan de inlog toegevoegd.
  • Gaat het alsnog mis? Dan wordt de hacker snel gedetecteerd. 365 Protect bestaat onder andere uit een monitoring tool die het uitgaande netwerkverkeer in de gaten houden. Worden afwijkingen geconstateerd (enorme toename aan data, dataverkeer richting een 'onbekend' land), dan wordt dit direct gemeld en kan er actie worden ondernomen.

365 Protect is de oplossing als het gaat om het beveiligen van de werkplekken van uw werknemers én hen continu bewust te maken van de digitale gevaren. Meer weten? Lagarde Groep informeert u graag.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Lagardegroep, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.