Stimuleer de creativiteit binnen je bedrijf met design thinking

Stimuleer de creativiteit binnen je bedrijf met design thinking

In je bedrijf merk je dat je tegen een aantal dingen aanloopt. Het zijn direct problemen, maar het kunnen wel verbeterpunten zijn. Om die op te kunnen lossen is soms een creatieve blik op het vraagpunt de oplossing. Met design thinking kan de creativiteit binnen een bedrijf gestimuleerd worden.De betekenis van design thinking

Allereerst moet je begrijpen wat er bedoeld wordt met design thinking. Met design thinking wordt eigenlijk bedoeld om op een andere manier naar uitdagingen te kijken. En daar een goede oplossing voor te vinden. Je gaat met verschillende mensen uit de organisatie bij elkaar zitten om eruit te komen. Belangrijk is dat deze mensen allemaal een andere functie in het bedrijf hebben, dit zodat er van alle kanten direct goed naar gekeken wordt.

Zodra je op deze manier te werk gaat volg je de design thinking methode. Deze bestaat uit vijf stappen. Je begint met inzicht verkrijgen. Wat is het wat de doelgroep nou echt nodig heeft? Dat is de vraag die je je hierbij moet afvragen. Probeer in de schoenen van de ander te gaan staan om hier goed uit te komen. Het volgende wat je gaat doen is het vaststellen van het probleem. Dit doe je door te kijken waar nu echt tegenaan gelopen wordt. Vanuit hier moet je ideeën genereren en selecteren. Door veel ideeën te generen is de kans dat er een oplossing tussen zit alleen maar groter. Als de oplossing gevonden lijkt te zijn heb je een prototype nodig en ga je deze testen. Dit doe je om zeker te weten dat het gekozen idee goed zal werken. Dan is het als laatste tijd voor de perfecte pitch, je zult de gebruiker of klant gaan moeten uitleggen hoe de oplossing werkt of in elkaar zit. 

Kennismaken met de methode

Als je kennis wilt maken met de methode zou je een design thinking sessie kunnen doen. Je ervaart dan duidelijk hoe het is om te werk te gaan met de design thinking methode. Daarna zul je het gemakkelijker kunnen uitvoeren op de werkvloer.  Dit kan veel helpen in het op een innovatieve manier uitdagingen op te lossen. Om de oplossing op deze manier te vinden zal er creativiteit nodig zijn.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 EsmeeSanders, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.