Hoe creëer je een optimale online shopping ervaring voor je gebruikers?

Hoe creëer je een optimale online shopping ervaring voor je gebruikers?

Als je een webshop begint wil je natuurlijk dat deze goed in elkaar zit. Je wilt dat de gebruikers van de webshop makkelijk kunnen bestellen en dat er geen klachten over zullen zijn. Hiervoor is het erg belangrijk hoe je webshop gebouwd wordt. 

Je kunt ervoor kiezen om het zelf te bouwen. De kans dat je dan een fijne webshop krijgt is dan niet zo groot. Het in elkaar zetten is erg moeilijk en een vak op zich. Het handigste is dan ook om het door iemand anders, die er veel verstand van heeft, te laten bouwen. Een ontwerper inschakelen

Wat kan is dat je een basis ontvangt, die zit van binnen dan helemaal goed in elkaar maar moet je zelf mooi maken. Hiervoor moet je zelf ook wel goed zijn met computers. Je kunt het ook volledig uit handen geven. Je laat dan alleen weten hoe je het eruit wil hebben zien en hun maken het dan voor je. Je kunt ook een ontwerper dat werk voor je laten doen. 

De software van de webshop

De software van je webshop is dus heel erg belangrijk. Er zit ook een groot verschil tussen een website of een webshop, deze zien er van binnen heel anders uit. Als je een hele goede server hebt zou je kunnen kiezen voor shopware hosting. Dit zorgt ervoor dat je een hele snelle webshop hebt. Dat is voor gebruikers ideaal. Ze hoeven niet te wachten en zullen ook geen last hebben van voorraden die er niet meer blijken te zijn. Doordat alles zo snel gaat wordt de voorraad ook direct aangepast na iedere bestelling. 

Iets wat ook heel belangrijk is voor je webshop en bij shopware hosting inzit is dat deze beveiligt is. Dit kost veel werk maar zorgt er voor dat je goed beschermt bent tegen alles wat jouw webshop digitaal schade aan kan doen. Er zitten ook bepaalde CLI-tools ingebouwd in de shopware hosting hypernodes. Dit zorgt ervoor dat alles wat je als developer zou willen doen nu nog makkelijker en sneller kan. 

Magento 2

Als dit klinkt als iets wat je erg graag zou willen zou je magento 2 hosting ook kunnen overwegen. Magento 2 is de opvolger van magento en is op een heleboel vlakken nog beter geworden. Zo is hij nog sneller geworden. Dit zorgt ervoor dat gebruikers praktisch nooit hoeven te wachten en dus langer geïnteresseerd blijven. 

Betaling- en updateveiligheid zijn ook vooruitgegaan. Als developer kun je de webshop makkelijker en efficiënter beveiligen tegen bijvoorbeeld lekken. Updates worden ook makkelijker te installeren omdat dat nu via een andere weg gaat en beter up-to-date blijft.

Door magento 2 wordt de webshop nog beter te bekijken op alle apparaten. Er zit dan geen verschil meer tussen een laptop en een telefoon. 

Het dashboard is ook versimpeld. Zo heb je nu een shop kant en een systeem kant. Ook kun je nieuw producten gemakkelijker toevoegen door de betere layout. Dit alles zorgt voor een fijne ervaring voor de gebruiker van de webshop. En voor jouzelf worden dingen ook makkelijker.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 EsmeeSanders, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.