Roof management

Roof management

Facility managers en gebouwenbeheerders weten als geen ander hoe belangrijk dakbeheer of roof management is voor een goede werking van een onderneming. Schade of lekkages aan het dak van een productiehal kunnen namelijk de normale werkzaamheden gaan verstoren en hoge kosten met zich meebrengen.Het is dus zaak om mogelijke problemen met daken preventief aan het licht te brengen en zodoende ook snel op te lossen. Daarvoor is een dakinspectie door een Roofing manager bijzonder aangewezen. Deze dakexpert brengt een lekkend dak meteen aan het licht en kan ook passende oplossingen voorstellen bij gevoelige zones waar hij latere problemen verwacht.

Al van bij de bouw kan hij zijn rol spelen, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar constructiefouten die de dakdekkers hebben gemaakt of andere pijnpunten. Het credo: beter voorkomen dan genezen. 

Maar ook als voorbereiding op bijvoorbeeld zonnepanelen of een groendak kan een preventieve inspectie extreem handig zijn. De draaglast en de aard van het dak zullen namelijk veranderen, dus dat kan problemen geven met de draagconstructie. Met lekdetecties, waterdichtheidstesten en andere gespecialiseerde tests bent u zeker dat uw project veilig en zonder verrassingen door kan gaan.

Vooral bij dichtingsproblemen van platte daken is het algemeen geweten dat de oorzaak vaak ingewikkeld is en moeilijk op te sporen. Daarom is een deskundig onderzoek altijd een grote meerwaarde. Met professionele inspecties en raadgevingen kan je de levensduur van een plat dak aanzienlijk langer gaan maken en onderhoud of andere herstellingswerken tijdig inplannen als gebouwenbeheerder of facility manager.

Kortom, neem geen risisco met uw onderneming en laat uw daken tijdig onder de loep nemen door een ervaren specialist. U zult blij zijn met de raad en daad en de investering zal bijzonder hard lonen. Twijfel dus niet langer om met een roofing manager in zee te gaan en loop geen risico.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Davenumero6, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.