Waarom is een goede boekhouder belangrijk?

Waarom is een goede boekhouder belangrijk?

Een hele hoop mensen hebben in hun gedachten om een boekhouder te nemen. Sommige mensen denken juist weer dat het helemaal nergens voor nodig is. Vooral voor bedrijven is een boekhouder vaak de redder in nood. Het kan natuurlijk zijn dat je zelf de administratie gaat doen, maar is dat wel zo verstandig? De belastingdienst 

Een van de grootste redenen waarom het handig kan zijn om een boekhouder te nemen is de belastingdienst. Bij het bedrijf moet je namelijk alles kunnen aantonen wat je verdient hebt. Wanneer je dit niet op de juiste manier doet of op een andere manier waarop hun dat willen, kan dit grote gevolgen hebben. Omdat vele bedrijven geen goede boekhouder hadden of een boekhouder die zijn werk niet goed deed, zijn ze failliet gegaan. Dit is de ergste nachtmerrie van iedere ondernemer en dit moet je dan ook absoluut niet willen. Zorg daarom voor een goede boekhouder voor je administratie. 

Een goede boekhouder

Veel mensen geloven vaak al snel wat ze op het internet lezen. Dit moet je absoluut niet doen wanneer je met een boekhouder in zee gaat. Het is heel erg belangrijk om na te kijken wat de boekhouder doet en wat zijn voorgaande werk was. Je kunt zelf na vragen bij zijn oude cliënten. Het probleem is vaak dat de boekhouder iets verkeerd doet en het bedrijf er uiteindelijk de dupe van is. Sommige boekhouders gaan zelfs zo ver, dat ze geld stelen en andere dingen doen die niet door de beugel heen kunnen.

Nu denk je waarschijnlijk, waarom zal ik dan een boekhouder nemen? Wanneer je een goede boekhouder gevonden hebt, zal je hier echt een voordeel aan hebben. Er zitten misschien wat rotte appels tussen, maar wanneer je de juiste boekhouder hebt zal je dit een hele hoop tijd schelen. Jij kan je dan gewoon focussen op je bedrijf en aan de toekomst werken. Een boekhouder is natuurlijk ervoor jou en niet voor iemand anders. Wanneer jij vragen hebt hoor je die ook te kunnen stellen en dit moet je ook in je hoofd houden. Een boekhouder moet ook altijd open over zijn werk zijn voor jouw bedrijf. 

Apart beroep

Boekhouder is natuurlijk niet zomaar een apart beroep. Een hoop mensen denken dat ze dit makkelijk ook zouden kunnen, maar helaas is dit niet het geval. Veel boekhouders hebben een opleiding gevolgd en blijven hun zelf constant ontwikkelen. Er zijn een hele hoop dingen wat een boekhouder moet kunnen. Wat een boekhouder in een half uur kan doen kan vaak de gewoon mensen in anderhalf uur. Dat scheelt voor een eigen onderneming echt heel erg veel tijd. Het kost bij veel bedrijven ook geld, want tijd is geld. Daar moet je altijd rekening mee houden.  


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.