Waarom is een sterk logo zo belangrijk?

Waarom is een sterk logo zo belangrijk?

Wanneer je van plan bent om een bedrijf te starten dan is de huisstijl een van de belangrijkste onderdelen. Het logo en de rest van de huisstijl zorgt namelijk voor de eerste indruk bij (potentiële) klanten. Het is dan ook enorm belangrijk om een sterk logo te laten ontwerpen. Lees hieronder waarom dit zo ongelooflijk belangrijk is.Een logo wordt vaak omschreven als een symbool of icoontje van een organisatie, echter is het veel meer dan dat. Een logo kan een beeldmerk of woordmerk zijn. Een beeldmerk is een een logo met tekst en beeld (bijvoorbeeld een foto, symbool of illustratie, terwijl een woordmerk enkel bestaat uit tekst.

Het belang van een sterk logo

Er zijn erg veel redenen te bedenken waarom een sterk logo laten ontwerpen zo belangrijk is. Hieronder hebben wij de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet:

  • Eerste indruk. Het logo van je bedrijf is het eerste wat (potentiële) klanten zien. Tijdens de eerste kennismaking met je bedrijf is de indruk enorm belangrijk. Zorg daarom voor een opvallende en duidelijke uitstraling van je logo. 

  • Opvallend. Een van de belangrijkste redenen om een goed logo te laten ontwerpen is herkenbaarheid. Je wilt met jouw logo tussen alle andere bedrijven opvallen, zodat (potentiële) klanten jouw bedrijf uit duizenden andere kunnen plukken.

  • Duidelijk. Een sterk logo vertelt op een subtiele manier waar een bedrijf voor staat. De uitstraling in combinatie met een symbool maakt (potentiële) klanten direct duidelijk wat ze van je bedrijf kunnen verwachten.

  • Interesse opwekken. Een verrassend, creatief en fris logo wekt de interesse van potentiële klanten. Door het logo zijn ze benieuwd naar jouw bedrijf en willen ze er meer over weten.

Wil jij een sterk logo laten ontwerpen? Ga naar LogoSnel.nl en vraag direct een logo ontwerp aan. Ook een huisstijl is mogelijk. Op de website vind je een uitgebreid portfolio van onlangs gemaakt logo’s. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.