SharePoint - professioneel documentbeheer

SharePoint - professioneel documentbeheer

Hekelt u ook al die verschillende documentversies via de mail? Niet alleen is het ineffciënt, ook is het alles behalve overzichtelijk. Vandaag de dag zou er een betere manier van werken moeten zijn toch? En die is er: SharePoint! Een platform voor het veilig opslaan, organiseren, delen en gebruiken van informatie (dus ook documenten). Vanaf elk apparaat!

 



SharePoint is een cloudoplossing, waarbij al uw data op één locatie in de cloud wordt opgeslagen. Benieuwd naar de mogelijkheden van dit samenwerkingsplatform? We lichten in dit artikel enkele functies aan u toe.

Al uw data wordt op één locatie opgeslagen, van documenten tot aan video’s tot aan belangrijke bedrijfsdata. Wordt dat niet onoverzichtelijk? Nee, niet met een juiste mappenstructuur. Ook kunt u altijd terugvallen op de krachtige zoekfunctie.

Het mooie van SharePoint is, mits juist ingericht, de efficiente mogelijkheid tot samenwerken. U werkt samen met uw collega’s in dezelfde omgeving. Daarbij hoeft u niet bang te zijn dat iemand het systeem volledig over de kop gooit, u richt namelijk de rollen en rechten zelf in. En als er dan toch iets gebeurt, bijvoorbeeld een document dat onbedoeld wordt gewijzgd, kunt u altijd terugvallen op de revisies die bewaard blijven!

De samenwerking wordt naar een compleet niveau getild met SharePoint. U kunt namelijk real-time samenwerken in een document.

Omdat SharePoint een cloudoplossing is kunt u de omgeving vanaf ieder device benaderen. Als er maar internet beschikbaar is. 

Tot slot bespreken we kort de functionaliteit delen. U kunt namelijk ook uw data delen met externe partijen. Handig voor het samenwerken! U hoeft zich geen zorgen te maken om de beveiliging. Beveiligingsrechten zijn eenvoudig in te stellen. Daarnaast biedt SharePoint een raamwerk waarin u in alle facetten van uw bedrijf voldoet aan de AVG-wetgeving.

Meer weten over SharePoint? Bekijk onze pagina.

 


© 2015 Lagardegroep, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.