Bitcoin Mining: wat is het precies?

Bitcoin Mining: wat is het precies?

Het minen van bitcoins is eigenlijk het maken van nieuwe bitcoins. Mining is simpel gezegd het vastleggen van de transacties binnen het Bitcoin netwerk op de Blockchain. Als vergoeding voor het uitvoeren van de ingewikkelde rekensom (het minen) maken de miners kans op nieuwe Bitcoins. Om zelf Bitcoins te minen heb je geavanceerde hardware nodig. Deze hardware worden miners genoemd. Op BitcoinMining.nl vind je meer informatie over deze miners en mining!



Bitcoins minen op de Blockchain

We horen je denken: wat is de Blockchain precies? De Blockchain is het decentrale (digitale) kasboek waar alle transacties van de cryptocurrency Bitcoin worden vastgelegd. De Blockchain bestaat een zogenaamde blocks. Zo’n black is een verzameling van goedgekeurde Bitcoin transacties en elk block is cryptografisch gekoppeld aan het voorgaand block. Hierdoor is de keten niet te vervalsen. De Blockchain wordt continu langer doordat er steeds meer transacties gedaan worden.

Transacties vastleggen = mining

Bitcoin mining is dus eigenlijk het vastleggen van door het netwerk goedgekeurde transacties in de Blockchain. Dit wordt gedaan door miners die beschikken over de beste grafische kaarten en speciale hardware. Hoe sneller de miner de rekensom kan oplossen, des te meer bitcoins worden verdiend. 

Bitcoin wallet

Hierboven hebben we zo simpel mogelijk Bitcoin mining uitgelegd, maar waar kan je Bitcoins bewaren nadat je ze hebt verdiend? Het bewaren van Bitcoins doe je in een digitale portemonnee oftewel een Bitcoin wallet. Er zijn verschillende aanbieders van Bitcoin wallets. Ga zelf op zoek naar een betrouwbare en goede Bitcoin wallet om daar de Bitcoins veilig op te slaan.


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.