Waarom een goed adressenbestand zo belangrijk is

Waarom een goed adressenbestand zo belangrijk is

Een goed adressenbestand, het is iets waar elk bedrijf naar op zoek is, maar waarom nu eigenlijk? Dit is eenvoudig te verklaren. De marketing is natuurlijk zeer belangrijk voor ieder bedrijf. Een bedrijf zal zichzelf altijd moeten verkopen. Als een bedrijf een goed adressenbestand heeft, dan is de verkoop vele malen makkelijker. Hoe beter de adressen, hoe beter de verkoopcijfers. Het is dus erg logisch dat de meeste bedrijven zo hun best doen om goede adresgegevens te krijgen.



Zelf een adressenbestand maken

Veel bedrijven kiezen ervoor om zelf adresgegevens te verzamelen. Op deze manier hoeven de bedrijven bijvoorbeeld geen geld te betalen om de gegevens aan te schaffen. Bedenk echter wel dat ook de uren van het personeel gewoon betaald moeten worden. Het personeel is meestal niet zo efficiënt in het vinden van goede adressen als een specialist. Daarom is het meestal duurder dan gehoopt om zelf adresgegevens te verzamelen. Bovendien is het ook zeer belangrijk dat de gegevens goed zijn. Zo moeten het wel daadwerkelijk potentiële klanten zijn. Anders zullen de verkoopcijfers niet enorm stijgen. Zelf gegevens verzamelen is in de meeste gevallen af te raden. Je zou dan nog beter voor een gratis adressenbestand KvK kunnen kiezen.

Gegevens huren

Een andere optie is om gegevens te huren bij een professioneel bedrijf. Je hebt dan tijdelijk toegang tot verschillende adresgegevens. Het voordeel hiervan is dat je de gegevens meestal wel goed kunt gebruiken. Huren is alleen niet altijd de beste optie. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van de gegevens. Het huren van de gegevens is daarom alleen ideaal als je een groot callcenter hebt. Je kunt dan direct al je telemarketeers laten bellen naar de verschillende bedrijven op de adressenlijst.

Gegevens aanschaffen

Een adressenbestand aanschaffen is misschien nog wel de beste keuze. Het is wel belangrijk dat je actuele gegevens aanschaft. Op deze manier heb je daadwerkelijk iets aan de gegevens. Wanneer je verouderde gegevens hebt, dan maak je natuurlijk direct een slechte indruk. Het is bijvoorbeeld ver van ideaal wanneer je naar de voorganger van de huidige manager vraagt. Om dit te voorkomen zal je dus actuele gegevens moeten hebben.

Het is ook zeer belangrijk dat alle bedrijven op de lijst binnen de doelgroep vallen. Je wilt namelijk specifiek jouw doelgroep bereiken, anders heeft het natuurlijk geen nut. Er zijn verschillende plekken waar je adresgegevens kunt kopen. Een van de betere bedrijven om dit bij te doen is Ad Hoc Data. Bij Ad Hoc zijn de gegevens altijd actueel. Ze hebben hier een ontzettend groot adressenbestand. Je kunt bij dit bedrijf ook laten filteren op je doelgroep. Je hebt bij Ad Hoc Data dus gelijk al een groot voordeel.

Ben jij van plan om adresgegevens te verzamelen? Dan kan je deze klus het beste overlaten aan een professioneel bedrijf zoals Ad Hoc Data. Zo weet je zeker dat het bellen efficiënt zal zijn. Het zou erg zonde zijn als je mensen aan het bellen zet zonder resultaat. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat jij de gegevens op de juiste plek bestelt!


© 2015 rdj1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.