Klein eiland, grote mogelijkheden

Klein eiland, grote mogelijkheden

Leven op een van de waddeneilanden is alsof je permanent vakantie hebt. Wonen en werken op texel is echt op en top genieten!Gezond

Eigenlijk zou er een wetenschappelijk onderzoek gedaan moeten worden naar de gezondheid van eilandbewoners. Geheid dat zij beter uit de bus komen dan de gemiddelde mensen van het vaste land. Je wordt omringd door de natuur.  Hierdoor beweeg je meer en vaker. Dat is uiteraard goed voor je fysieke gestel. Maar een wandeling in de rust en sereenheid heeft ook een zeer positieve uitwerking op je psyche. Smog, nog zo’n probleem van deze tijd, heeft geen kans. De zeewind blaast de weinige gassen die vrijkomen in een ruk weg. Daarbij zijn er lang niet zoveel auto’s op het eiland als in menig andere gemeenten.

Divers

Uiteraard is het leven op een eiland in veel opzichten hetzelfde als op het vaste land. Toch zijn er een paar aspecten die een wezenlijk verschil maken. Texel is een trekpleister voor toeristen. Hun aanwezigheid zorgt voor een constante vakantiesfeer. Dat maakt dat praktisch iedereen altijd goed gemutst is. De vele dorpjes die het eiland rijk is zitten vol met gezellige kroegjes, leuke winkeltjes en goede restaurants. Culinair is Texel een geweldig en vooruitstrevend eiland. Texels lam heeft zich wereldwijd op de kaart gezet!

Werk

Wanneer je al op het eiland woont is de kans groot dat je via via in no time een baan hebt. Voor de buitenstaanders is er een handige website die de vacatures voor werk op Texel overzichtelijk aanbiedt. Het toerisme levert uiteraard een hoop werk. In de zomervakantie komen mensen massaal naar het eiland om te genieten van hun welverdiende rust. Maar ook buiten het ‘hoogseizoen’ is er genoeg te doen op Texel. Het hele jaar door is het heerlijk toeven en ook de eilanders gaan er graag op uit.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.