Welke grote bedrijven vind je in Tilburg?

Welke grote bedrijven vind je in Tilburg?

Soms vergeten we van vreugde hoe groot Tilburg eigenlijk is. Veel grote bedrijven hebben dit al vroeg ingezien en sommige bedrijven staan ​​in binnen- en buitenland bekend als Tilburgse bedrijven. Voor Tilburg is dit heel erg voordelig om te hebben. Deze grote bedrijven vind je natuurlijk ook nog terug in Tilburg.Brabant ligt in het zuiden van Nederland, in het centrum, op slechts een uur rijden van Amsterdam, Brussel, Maastricht en Düsseldorf. Brabanders zijn echte pioniers en durven dingen te doen. Ze hebben veel zaden geplant voor een duurzame toekomst en oogstten wereldwijd succes. Sport, muziek, landbouw en voeding, kunst, mode en vooral slimme oplossingen voor mondiale problemen.

Tilburg is van Hart van Brabant. In de 9 steden waaruit Hart van Brabant bestaat (Dungen, Gilzer Enriyen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk) wonen bijna 450.000 mensen en zijn er tal van maatschappelijke organisaties actief. Er zijn bewonersvertegenwoordigers. Opgericht 45.000 bedrijven, 50.000 mbo- en hbo-instellingen of 50.000 studenten aan universiteiten, en meer dan 10 miljoen mensen bezoeken jaarlijks natuurparken, pretparken, activiteiten en culturele voorzieningen.

De provincies Midden-Brabant en West-Brabant hebben bijna 40 miljard euro en staan ​​op de vierde plaats qua toegevoegde waarde, met een industriële toegevoegde waarde van bijna 7 miljard euro, op de tweede plaats. Het midden en westelijk deel van Brabant zijn ook de grootste en belangrijkste logistieke knooppunten op de Rotterdam-Europese achterlandcorridor in Nederland.

Daarom zijn Midden- en West-Brabant belangrijke industriële logistieke bases in Nederland. Er is maar één regio in Nederland en de productie en distributie van deze schaalgrootte en productportfolio zijn gecombineerd, namelijk Midden- en West-Brabant. Naast toonaangevende grote bedrijven in productie (Shell, Cosun, Tesla, Sabic, Bosch, FujiFilm, Desso, Cargill) en logistiek (CoolBlue, De Rijk, Bol.com, GVT, Apple, IKEA (IKEA, etc.) EDC) West-Brabant is vooral een regio met grote en machtige MKB-bedrijven.

Midden-Brabant laat een zeer sterke ontwikkeling zien. Met een groei van ruim 3% in 2017 is de regio economisch gezien een van de voorhoede van Noord-Brabant en de hele Nederlandse provincie. Economische prestaties hangen nauw samen met de ontwikkeling van de regionale productie (van hightech- en automobielindustrieën tot metaal-, rubber- en kunststofverwerkende industrieën), bouw, installatie en onderhoud, en transport en logistiek. Tilburg en relevante partijen in de regio Midden Brabant (onderwijs, overheid en bedrijfsleven) ontwikkelden de Deltaprojecttechnologie. Door het belang van technologie op ieders agenda te zetten en gezamenlijk uitdagingen aan te gaan, geeft het plan een nieuwe impuls aan regionale samenwerking.

Geschat wordt dat de technische afdeling van Midumbrabant tegen 2020 directe werkgelegenheid zal bieden aan meer dan 33.000 technici. Ook de arbeidsmarkt draait op volle toeren. We zien opnieuw een systematische toename van het aantal vacatures en het werkloosheidscijfer is snel gedaald. Het nadeel is echter dat dit heeft geleid tot een technologisch steeds krappere arbeidsmarkt. In het tweede kwartaal van 2018 bereikte het aantal nieuwe vacatures een nieuw hoogtepunt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.