Levensmiddelenbedrijven in Noord-Brabant

Levensmiddelenbedrijven in Noord-Brabant

Noord-Brabant is de grootste provincie van Nederland, na Gelderland. Op het Brabantse platteland is veel groen en in verschillende steden zijn er veel activiteiten. De hoofdstad is Den Bosch, maar Eindhoven, Tilburg en Breda zijn de grootste steden van Brabant. Gebeurt er nog iets anders in de voedingsindustrie in Bourgondië? En is er een groot aantal openstaande vacatures?Natuurlijk goed! In Brabant vind je vrijwel alle productie- en handelsbedrijven in de voedingsmiddelenindustrie verspreid over de provincie. Er zijn veel banen in zuivel, vlees, bakkerijen, groenten en fruit, gemak, veevoer en detailhandel.

Jumbo is een bekend Brabantse detailhandel, met het hoofdkantoor in Veghel. De staat Bourgondisch-Brabant vertegenwoordigt ook volledig de drankenindustrie. De provincie telt meer dan 100 brouwerijen, waaronder Dommelsch, Bavaria, Budels en Heineken, die een groot aandeel hebben in de nationale bierproductie. Al deze bedrijven zorgen voor veel goede banen in de Brabantse voedingsindustrie, waardoor de provincie volop carrièremogelijkheden biedt voor foodprofessionals.Er zijn verschillende gastronomiecursussen in Noord-Brabant. In de HAS van Den Bosch kun je een opleiding volgen tot levensmiddelentechnologie-expert met een hbo-opleiding. Op MBO-niveau kun je voor een voedingsopleiding terecht in Den Bosch, Oss, Veghel en Helmond. In Breda, Tilburg, Oss en Eindhoven vind je hoger beroepsonderwijs en laboratoriumopleidingen op MBO-niveau.

Foodprofessionals zijn ontstaan ​​in Brabant en we openden onze eerste vestiging in Den Bosch. De bemiddeling bij voedselvacatures in Noord-Brabant wordt nog steeds van daaruit verzorgd. Hij benadrukte dat gezamenlijk optreden meer voordelen heeft. Volgens Hendrikse is dit ook een middel om in de toekomst het gat op te vullen. Bijvoorbeeld door gastcursussen te geven, stages te lopen en open dagen te organiseren. Dit zijn belangrijke activiteiten voor hightechbedrijven omdat ze het gevoel hebben dat ze onvoldoende talenten hebben.

Op termijn kan het zelfs een groeiremmer worden voor de ambities van maakbedrijven in de regio. Ook Robert-Jan Smits van de Technische Universiteit Eindhoven sprak zijn bezorgdheid uit. "Menselijk kapitaal is een uitdaging voor de industrie. De vraag naar talent is enorm, verder dan wat we als onderwijsinstelling aankunnen. Gelukkig groeit de universiteit, van 12.000 studenten nu naar 15.000 in een paar jaar tijd." leerling."

Nu komen al deze jonge mensen overal vandaan. De Technische Universiteit Eindhoven werft namelijk talenten van campussen over de hele wereld. "We hebben een goede naam. Qua co-creatie tussen onderwijs en bedrijfsleven staan ​​we op de eerste plaats op verschillende wereldwijde lijsten. Veel studenten komen hier. Schokkend is dat meer dan de helft van onze talenten Na de studie blijft de opleiding hier dienst doen aan een bedrijf in de provincie, dus verzorgen wij wel opleidingen voor de regio. Dit is best prettig als je zonder geld te betalen een opleiding volgen in Noord-Brabant. Dit is heel erg makkelijk en heel erg handig. Zo heb je namelijk direct een plek om te werken.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.