Zakelijke inboedelverzekering

Zakelijke inboedelverzekering

Als winkel is het een groot probleem als er een diefstal plaats vindt. Hierbij kan namelijk heel erg veel geld en producten verloren gaan. Dit kan zelfs maken dat je bedrijf failliet gaat. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom is het slim om een zakelijke inboedelverzekering af te sluiten.Wat is een zakelijke inboedelverzekering?

Een zakelijk inboedelverzekering is een verzekering die je af sluit om te zorgen dat je niet zelf alle kosten hoeft te dekken als er diefstal plaats vindt. Dit maakt dat als er een grote diefstal is geweest dat je een deel of al het geld dat er verloren is gegaan terug krijgt van de verzekering. Aangezien het nog wel eens voorkomt dat er diefstal plaats vindt, is het slim om als bedrijf zo'n verzekering af te sluiten. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een dergelijke verzekering wel extra geld per maand gaat kosten. 

Eisen voor uitbetaling

Een bedrijf die een inboedelverzekering aan biedt, wilt het liefst niks uitkeren. Dit komt omdat dit vaak om veel geld gaat. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je aan alle eisen voldoet die het bedrijf stelt aan de uitbetaling. Dit gaat vaak vooral om het opbergen van de producten die je verkoopt. Producten die voor veel geld ingekocht en verkocht worden, moeten beter beveiligd worden dan producten die niet zo veel geld kosten.

Wanneer je deze niet op de juiste manier opgeborgen hebt, kan het voor komen dat het bedrijf weigert te betalen. Dit gebeurt vaak bij producten die veel geld waard zijn. Gelukkig is het van te voren wel mogelijk om de beveiliging van je pand en van de producten die er liggen te controleren. Als dit allemaal juist is, is het voor de verzekering niet mogelijk om een betaling te weigeren. 

Wanneer een zakelijke inboedelverzekering afsluiten?

Het kan best lastig zijn om in te schatten wanneer je een zakelijke inboedelverzekering af moet sluiten. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de kosten die je gaat hebben aan schade. Hierbij moet je niet alleen denken aan diefstal, maar ook aan brand of waterschade. Het is ook mogelijk om een zakelijke inboedelverzekering af te sluiten wanneer je vanuit huis werkt. Wel wordt er tot €25.000,- uitbetaald. Als je producten of spullen hebt die meer waard zijn dan €25.000,- dan is het slim om een bedrijfsmiddelenverzekering af te sluiten. Deze verzekering kost meer per maand, maar als je spullen hebt die meer waard zijn, is het wel handig om deze verzekering te regelen. Dit kan je namelijk een hele hoop geld schelen. En als bedrijf zit je natuurlijk niet te wachten op onverwachte extra kosten. Daarom is het slim om een verzekering af te sluiten. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.