Bedrijven die je oplichten

Bedrijven die je oplichten

Helaas is er tegenwoordig een hele hoop mogelijk. Voor veel dingen is dat heel erg goed, maar voor andere dingen is dit weer wat minder goed. Bedrijven zijn tegenwoordig heel erg makkelijk na te maken en het is daarom voor de consument goed om te weten dat er zeker oplichters zijn.Hoe herken je een oplichter?

Het is erg belangrijk om een oplichter te kunnen herkennen. Wanneer je dit niet kan zal je al veel sneller de mist in kunnen gaan. Een van de belangrijkste dingen die een echt bedrijf nooit zal doen is om je IBAN vragen. Alles gaat tegenwoordig heel erg makkelijk en ze hebben je IBAN dus helemaal nergens voor nodig. Let er dus goed op welke gegevens ze je vragen. 

Verder is het erg belangrijk om op het slotje te letten boven in je zoek balk. Wanneer er geen slotje staat, is de website niet betrouwbaar. Deze website kun je dan beter ook niet gebruik. Het is erg belangrijk dat er een slotje staat als je betaald. Wanneer deze er niet is, dan klopt er iets niet. Het slotje hoort er namelijk altijd te staan als je betaald.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of het reëel is wat ze verkopen. Wanneer iets te mooi is om waard te zijn, dan is dit helaas ook vaak zo. Het is daarom handig om hier niet op in te gaan en het te laten voor wat het is. Het is wel handig om andere mensen hier nog even voor te waarschuwen, zodat hun deze fout niet maken. 

Beter voorkomen dan genezen 

Het is natuurlijk zeker zo dat je beter kunt voorkomen dan genezen. Je wilt niet opgelicht worden door zo'n bedrijf dat wil niemand. Het is dus zeker handig om ook eerst de reviews te lezen van een bedrijf. Dit doe je voordat je een product besteld. Zo weet je direct of het bedrijf betrouwbaar is of dat je er beter niet kunt bestellen. Zo voorkom je al snel dat je opgelicht word.

Verder kun je eerst op het internet kijken wat voor een bedrijf het precies is. Zo kun je zien of het bedrijf echt doet wat ze zeggen. Is een bedrijf bijvoorbeeld echt een Electra bedrijf of zeggen ze dit alleen maar? Een bedrijf kan namelijk een hele hoop zeggen, maar het betekend niet dat ze dan ook daadwerkelijk doen wat ze zeggen. Er zijn namelijk een hele hoop opties om alles te omzeilen. Als een bedrijf het iets anders verwoord dan dat jij het interpreteert, kan dit al gevolgen hebben voor jou. Dit soort dingen zijn dan ook belangrijk om goed naar te kijken. Je wil namelijk niet honderden euro's kwijt zijn, maar ook geen tien euro.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.