Website maken

Website maken

Een website maken is natuurlijk niet zomaar wat. Er komt een hele hoop bij kijken en je wilt het natuurlijk wel goed doen. Je wil niet iedere keer wat aanpassen. Je wilt het toegankelijk maken voor je bezoekers en laten zien dat je van professionele aard bent. Dat is uiteraard ook erg belangrijk.Professioneel over komen

Het is belangrijk dat je professioneel over komt. Wanneer je bezoekers op de website klikken, willen ze eigen snel weten of je betrouwbaar bent. Betrouwbaarheid straalt professionaliteit uit. Op het moment dat jij laat zien dat je weet hoe het moet, zal dit al een stukje vertrouwen geven.

Het kan ook erg handig zijn om een mooie foto van je zelf te plaatsen op de website. Zo zien de mensen wie je bent. Je laat dan weten dat het je niet uit maakt dat ze weten wie je bent. Dan ben je dus geen oplichter en zullen ze sneller wat van je kopen of vaker terug komen.

Toegankelijkheid

De toegankelijkheid van een website is erg belangrijk. Wanneer de toegankelijkheid niet juist is zullen er al snel een hele hoop mensen geen gebruik meer willen maken van jouw website. Het is uiteraard erg vervelend als je op een website klikt en dat deze website dan niet naar behoren werkt.

Het is daarom van belang dat je de toegankelijkheid van je website goed voor elkaar hebt. Dit zal niet per definitie bezoekers trekken, maar je zorgt er dan wel voor dat je je bezoekers behoud. Dat is misschien nog wel veel belangrijker. 

Juiste aanpak

Het gebeurd vaak dat website makers niet de juiste aanpak gebruiken. Dan gaat het vooral over het feit dat ze niet goed weten op welke doelgroep hun zich moeten richten. Wanneer je de juiste aanpak voor je website wilt vinden, is het handig om eerst de doelgroep van jouw website te bepalen. Wil jij bijvoorbeeld jongeren bereiken? Dan kun je beter promoten via Instagram dan via Facebook. Veel jongeren vinden Facebook namelijk voor oude mensen.

Op het moment dat je weet op welke doelgroep jij je wilt richten, kun je de beste aanpak gaan samen stellen. Op die manier zal je veel meer bezoekers trekken. Je richt je dan namelijk op een groep en wanneer deze groep eenmaal door krijgt dat de website voor hun is, zal de website al veel sneller groeien. 

Vindbaarheid

Je kan natuurlijk wel een prachtige aanpak hebben, maar als de bezoekers je niet vinden heb je daar niet zoveel aan. Het is daarom verstandig om naar de juiste vindbaarheid van jouw website te gaan kijken. 

De vindbaarheid word bepaald  door Google. Google heeft hier verschillende eisen voor. Deze eisen hebben alles te maken met de SEO van de teksten op de website. Wanneer er geen SEO op de website is, zal deze een heel stuk minder hoog scoren in Google. Hierdoor kun je een hele hoop bezoekers mislopen. 

De reden hiervoor is dat mensen vaak direct op het eerste zoekresultaat in Google drukken. Wanneer jouw website dus niet op nummer 1, 2 of 3 staat gaan mensen hier niet heel erg snel naar kijken. Het is daarom verstandig om iemand in de arm te nemen die wat verstand heeft van SEO. Zo weet je zeker dat het goed gebeurd en hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.