5 belangrijke online marketing trends die je niet mag onderschatten

5 belangrijke online marketing trends die je niet mag onderschatten

Online marketing ontwikkelt zich ranzendsnel waarbij de updates van Google, Facebook en Instagram bijna niet zijn bij te houden. Door al deze ontwikkelingen loop je de kans door de bomen het bos niet meer te zien. Daarom zetten wij in dit artikel de belangrijkste trends op het gebied van online marketing op een rij. Online marketing ontwikkelt zich ranzendsnel waarbij de updates van Google, Facebook en Instagram bijna niet zijn bij te houden. Door al deze ontwikkelingen loop je de kans door de bomen het bos niet meer te zien. Daarom zetten wij in dit artikel de belangrijkste trends op het gebied van online marketing op een rij. 

1. Einde aan gratis bereik met je zakelijke Facebookpagina

Begin 2018 lanceerde Facebook de update waarbij het minder nieuws van bedrijven in je newsfeed toont. Nieuws van vrienden, familie en lokale communities waar jij onderdeel van bent, vormen sindsdien de boventoon. Als je een zakelijke pagina hebt dan heb je inmiddels gemerkt dat je pagina inmiddels minder en minder mensen bereikt.

2. Video, video, video

Heb je nog geen Videomarketing strategie, dan is het nu echt de hoogste tijd dat je daaraan begint. Videocontent verdringt tekst. Bedrijven moeten aan de slag met het maken van videocontent, willen zij hun doelstellingen halen.

3. Mobiel eerst

Een ontwikkeling die al jaren aan de gang is, vertaalt zich nu in 70% dominantie van mobiel internet gebruik. Denk daarin bij alles aan mobiel. Je website, social media, banners, alles moet erop gericht zijn mobiel resultaat te boeken.

4. Chatbots nemen service over

Chatbots vervangen meer en meer menselijke agenten. Geautamatiseerde marketingprocessen verbeteren het resultaan van marketing campagnes. Chatbots nemen de klantintereactie over van mensen.

5. Privacy rules

Op 25 mei doet de AVG zin intrede en wordt het recht op privacy sterk verbeterd. Bedrijven onderschatten deze regelgeving als ook de consequenties (4% boete op de omzet). Ruim 70% van de bedrijven is niet voorbereid op de AVG.

Wil je meer weten over 1 van deze ontwikkelingen of een vrijblijvende online marketing scan van jouw website ontvangen? Lees dan meer op ons online marketing blog en blijft op de hoogte van online marketing updates!

 

 

 

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Saleswizard, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.