5 SEO-tips om vindbaar te worden in Google!

5 SEO-tips om vindbaar te worden in Google!

Met deze 5 SEO tips kun je zelf aan de slag met je zoekmachine optimalisatie! 

Om hoger te komen in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google en Bing is erg belangrijk tegenwoordig. Onder zoekmachine optimalisatie (SEO) kom je tegenwoordig niet meer onderuit. Je betaalt voor organische zoekresultaten niets, en toch word je gevonden en krijg je de juiste mensen op je website. Beter kan niet toch? Maar dit komt natuurlijk niet zomaar. Hierin investeer je wel wat tijd. Digital Inside biedt je een gratis SEO scan aan, om te kijken waar je nu staat, en hoe dit beter kan.Welke inzichten haal je uit de SEO-scan van Digital Inside

De scan is inmiddels meer dan 100 keer uitgevoerd en hierbij zijn een aantal veelvoorkomende fouten steeds terug gekomen in de resultaten. Met de volgende 5 tips zijn deze te voorkomen:  

Tip 1 - Begin altijd met een zoekwoord analyse

Wij beginnen altijd met de vraag: voor welke webpagina en voor welk zoekwoord laat je deze SEO-scan doen? Wat wij dan regelmatig zien, is dat er op deze zoekwoorden in Nederland helemaal niet gezocht wordt. Hoe zonde is dit?
Echter is dit goed te verhelpen door het gebruiken van de keywoordplanner van Google. Met deze tool kun je namelijke het gemiddelde zoekvolume op woorden achterhalen.   

Tip 2 - Voeg dit zoekwoord toe aan de titel van je webpagine en URL

Wanneer je klaar bent met je zoekwoordanalyse kun je verder met de pagina van je website. Het allerbelangrijkste om rekeing mee te houden is dat je zoekwoord vooraan komt in de titel van je pagina. Hou ook de URL zo kort en duidelijk mogelijk. 

Tip 3 - Zorg voor een actuele meta-description

Een meta-description is het kleine stukje tekst dat je ziet in de zoekmachine onder de titel. Dit zijn meestal rond de 150 woorden. Erg van belang om hier een pakkende tekst te schrijven. Dit zorgt er namelijk voor dat bezoekers van Google doorklikken en op jouw website terecht komen. 

Tip 4 - Kijk verder dan de homepage van de website

Uiteraard is de homepage erg belangrijk, omdat dit jouw visitekaartje is. Echter, voor zoekmachine optimalisatie is het van belang om net een stapje verder te kijken. Het liefste ziet Google duidelijke thema's terugkomen op je website, en valt er onder elk thema nog een aantal pagina's met passende inhoud. 

Tip 5: Voeg een sitemap toe aan je website 

Door dit te doen, snappen zoekmachineas de structuur van je website wat beter. Heb je dit al? Koppen je sitemap dan aan Google Search Console.  

Heb je nog meer tips nodig, of wil je dit uitbesteden? 

Kijk op de website van Digital Inside en lees meer over de zoekmachine optimalisatie mogelijkheden


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 digital01, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.