11 ideen voor winkelcentrumpromotie

11 ideen voor winkelcentrumpromotie

Als winkelcentrum wil je graag een plek zijn waar de mensen graag heenkomen. Je hebt immers mensen nodig die bij je naar binnen komen. Het organiseren van speciale activiteiten is hierbij een heel goed idee. Hierbij dan ook 11 uitéénlopende ideeën voor winkelcentrum promotie. Een goed idee is het om je te laten helpen in het hele traject door een specialist  in winkelpromotie. Zoek een bedrijf dat alles in eigen hand heeft, dus zowel de organisatie van de winkelpromotie als de attracties en entertainers zelf. Wel zo makkelijk én je weet zeker dat het allemaal door iedereen goed begrepen is.

 1. Jaarlijks evenement, zoals een braderie

Een jaarlijks evenement laat mensen al verlangen naar deze dag. Praten de mensen erover? Dat trekt nog meer publiek, wat nog nooit in het winkelcentrum is geweest! Promoot zo het winkelcentrum!

2. Clown of tovenaar inhuren

Huur een entertainer in! Publiek wat vermaakt wordt, blijft graag even rondstruinen!

3. Versier je winkelcentrum

Sfeer doet een hoop. Kleed je winkelcentrum dan ook mooi aan. Dit kan je natuurlijk varëren per seizoen of feestdag. Door hier mee te spelen hou je het winkelcentrum levendiger dan jarenlang tegen hetzelfde saaie witte geveltje te moeten kijken. En moeilijk hoeft dit niet te zijn. Zorg voor een aantal hoeken waar je vrij eenvoudig wat decoraties aan kan brengen, die je iedere keer verwisselt. En zorg uiteraard dat ook de rest er gewoon netjes uit blijft zien. Een afgebladderd overdekt geheel is niet bepaald uitnodigend om in rond te lopen.

4. Een bezoek van Sinterklaas of de kerstman

Eigenlijk ontkom je natuurlijk niet aan een bezoekje van deze goedheiligmannen. Verbind er leuke extra acties aan vast, zoals een wens in de kerstboom hangen waarvan er één (of een paar) uitgevoerd gaan worden. En de kinderen mogen uiteraard hun schoentje zetten of een kleurplaat inleveren.

5. Themadagen

Organiseer dagen rondom een thema. Het liefst natuurlijk rondom iets wat jouw publiek aanspreekt. Of de kinderen van jouw klanten. Een favoriete filmheld van de kinderen, bijvoorbeeld. Of ga voor het thema WK voetbal…

6. Black Friday

Black Friday ontkomen we ook in Nederland niet meer aan. Nu trekt dat waarschijnlijk toch al wel meer mensen, maar je kan er ook nog meer op inspringen door bijvoorbeeld het centrum te versieren met zwarte ballonnen. Of laat een entertainer rondlopen in het centrum…

7. Evenementen voor vader- of moederdag

Cadeautjes kopen voor papa of mama wordt nog leuker als je ze bijvoorbeeld zelf kan inpakken in het centrum. Of organiseer leuke kinderworkshops waarin ze iets gaan maken voor mam of pap. Zet kraampjes neer met leuke spulletjes die echt geschikt zijn als cadeautje.

8. Kinderspellen

Een gezellige dag voor kinderen, met allerlei spelletjes. Oud Hollandse spelletjes, bijvoorbeeld, maar je kan denken aan een simulator huren.

9. Paaseieren zoeken

Natuurlijk gekoppeld aan een wedstrijd maak je het nog leuker! En je huurt de paashaas er natuurlijk even bij!

10. Prijzenspel huren

Er zijn verschillende soorten prijzenspellen, die je kan huren. Een rad van fortuin of een ander spel waarmee geld of prijzen te winnen zijn, zijn aanlokkelijk voor het publiek!

11. Huur live muziek in

Live muziek zorgt voor veel sfeer en laat je winkelcentrum bruisen. Dat trekt zeker publiek, wat ook nog eens graag wat langer blijft. Doe je dit met enige regelmaat, dan krijg je sowieso een vaste groep bezoekers, die tussendoor de weg naar je centrum ook wel weet te vinden. Live muziek huren kan je o.a. doen via entertainment aanbieders.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Wimpie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.