Textiel promotiemateriaal borduren beter dan bedrukken

Textiel promotiemateriaal borduren beter dan bedrukken

Het bedrukken van textiel is de meest originele manier om een promotie te maken. Hiervoor zijn er veel soorten producten beschikbaar die hier zeer geschikt voor zijn. Maar waarom is textiel borduren nog altijd heel sterk voor promotie materiaal?Textiel promotiemateriaal

Er zijn diverse soorten producten die bedrukt kunnen worden en zijn eenvoudig te onderscheiden in de volgende product basissen:

  • papier zoals flyers en folders drukken
  • kunststof zoals pennen en usb sticks bedrukken
  • aardewerk en glas zoals mokken bedrukken
  • textiel zoals t-shirts en petten bedrukken

Het bedrukken van textiel kent meerdere soorten toepassingen dan de druktechnieken bij elk ander soort product. Hier kent het bedrukken diverse soorten en verschillen in kwaliteit.

Zeefdruk

Bij deze techniek wordt er een gaas over het textielproduct heen gelegd op een film met het sjabloon. Met UV straling worden de delen die geen licht doorlaten weggespoeld waardoor de inkt daar niet bij komt.

Transferdruk

Met transferdruk wordt er transferpapier op het product gelegd en met een warmtebron tegen het artikel aan geperst. Hierdoor komt de inkt op het transferpapier dankzij de druk en hitte los van het papier en hecht zich stevig aan het textiel.

Bovenstaande druktechnieken worden veel toegepast op t-shirts, paraplu’s of eigenlijk elk soort textiel wat een grote oppervlakte heeft en uitgestrekt kan worden.

Geborduurde opdruk

Een andere, maar veelgebruikte methode, is geen drukwerk maar patchwork. Hierbij wordt het opgegeven design in een cartridge opgenomen van waaruit geborduurd kan worden op het textiel. De cartridge wordt 1 keer aangemaakt per design en is herhaaldelijk bruikbaar.

Deze techniek is veel gebruikt bij polo’s, truien, sportkleding en petten. Vooral voor op borsthoogte van de kleding en op de voorzijde van de petten.

Kwaliteit

Het bedrukken of borduren geeft dezelfde kwaliteit als elk ander bedrukte product dan ook. Helaas moet er wel rekening gehouden worden met slijtage. Deze slijtage gebeurt op basis van veroudering of veelvuldig gebruik van het artikel. Maar voor textiel betekent dat wassen en drogen voor meer slijtage kan zorgen wat mogelijk is bij zeefdruk en transferdruk.

Een goed alternatief hiervoor is om borduurwerk te gebruiken als opdruk. Hiermee behoudt het borduurwerk de vastigheid waarmee het is geborduurd en blijven de vorm en kleur veel langer goed.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 SjoerdKleijheeg, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.