8 Belangrijke persoonlijke leiderschapsvaardigheden

8 Belangrijke persoonlijke leiderschapsvaardigheden

 

Sterk persoonlijk leiderschap is niet iets waarmee we zijn geboren. Het is iets waar iedereen van ons aan moet werken. Het is ook iets dat je elke dag opnieuw moet oefenen, omdat het niet gemakkelijk is. Het is een beslissing, je moet echt willen om een sterke persoonlijke leider te zijn.1. Discipline - Er gebeurt niets zonder discipline, zelfs 's ochtends je uit bed te komen niet. Discipline is nodig om te beginnen, om door te gaan en om sterk te eindigen. Het gaat er om dat je jezelf in beweging brengt om doen wat je moet doen, zelfs als je er geen zin in hebt. Op sommige dagen is dat moeilijker is dan andere.

2. Zelfbewustzijn - Niet zelfbewust zijn is als rondlopen met wc-papier dat aan de zool van je schoen is geplakt. Iedereen ziet het, maar niemand zegt er wat van. Zelfbewustzijn helpt je om te zien wat anderen zien en stelt je in staat om je aan een situatie aan te passen en die te verbeteren. Het stelt je in staat om te presteren in elke omstandigheid.

3. Dankbaarheid - Volgens psychologisch onderzoek schijnt het dat dankbaarheid talloze voordelen heeft, waaronder meer vastberadenheid, enthousiasme, aandacht en energie. Het maakt je ook optimistischer, verbetert je lichaamsbeweging en kan daarom lichamelijke klachten verminderen. Het kan je ook helpen om beter te slapen. Het beste deel van dankbaarheid voelen is dat het je eigen keuze is niets kost.

4. Toewijding aan uitmuntendheid - Aristoteles zei: "We zijn wat we herhaaldelijk doen. Excellentie is dus geen daad, maar een gewoonte. "Als we altijd ons uiterste best doen, doen we vanzelf aan topprestaties. Het gaat niet om perfectie, het gaat om toewijding. Elke dag op komen dagen en alles geven wat je hebt.

5. Routines en rituelen - Het doel van routines en rituelen voor de sterke persoonlijke leider is om je te helpen sterke gewoonten in je leven in te bouwen. Vergelijkbaar met het vullen van je auto met benzine en deze ook regelmatig wegbrengen voor een onderhoudsbeurt. Routines en rituelen zorgen ervoor dat je leiderschap soepel blijft lopen.

6. Geduld - Om te krijgen wat je echt wilt in het leven, om je leven doelbewust en doelgericht te leven, is een zekere mate van geduld vereist. Geduld is een belangrijke basis van je succes in het leven, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Geduld is voor iedereen een kwaliteit die bewuste inspanning vereist.

7. Doorzettingsvermogen - Dit is eenvoudigweg doorgaan, soms diep graven en door de moeilijke momenten in het leven heen te ploeteren. Doorzetten tolereert geen gejammer of geklaag. Soms is het een kwestie van koers houden en niet opgeven. Het besef dat het leven soms gewoon leven is en dat je er maar mee om moet gaan.

8. Plezier hebben - Het tegenovergestelde van plezier is "niet leuk", wat soms gelijk staat aan stress. En stress is niet leuk. Het is heel simpel eigenlijk. Als je minder stress in je leven wilt, moet je meer plezier maken. Stress doodt ons elke dag een klein beetje. De effecten van stress eisen een zware tol van onze mentale, emotionele, fysieke en relationele gezondheid. De oplossing? Maak veel plezier! Sterk persoonlijk leiderschap betekent vermaak opnemen in je leven omdat het belangrijk is; het is goed voor je gezondheid en je ziel.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 ysranobir, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.