Huurachterstand? Sta op tegen wanbetalers

Huurachterstand? Sta op tegen wanbetalers

De huurachterstand, een bekend probleem waarmee veel mensen te maken hebben. Als ondernemer kan het natuurlijk erg lastig zijn als u leuke huurders heeft, maar zij niet willen of kunnen betalen. Hierdoor kunnen zeer complexe situaties ontstaan. Als particuliere of zakelijke huurders de facturen niet betalen, is dat een groot probleem voor uw maandelijkse inkomsten. Wij hebben hier een oplossing voor en kunnen bijdragen aan een succesvolle vordering. Daarbij zijn wij voornamelijk werkzaam in kleinere maar ook in grotere ondernemingen. Deze ondernemingen zijn werkzaam in verschillende soorten branches zoals: vastgoed, food, detailhandel, horeca, zakelijke dienstverleners, uitzendbranche en de IT-sector. Wij bieden persoonlijk advies, sommatiebrieven, een sterk team juristen, vestigen van zekerheidsrecht, succesvolle betalingsregelingen en ondersteuning bij faillissement.Huurachterstand aanpak

Maar hoe kunnen wij nu bijdragen aan deze succesvolle vordering? Wij hanteren hiervoor een krachtige aanpak, waarbij u geen omkijken heeft naar de achterstand. Wij versturen op dezelfde dag van uw aanvraag de eerste sommatiebrief. Met een sommatiebrief wordt ook wel een aanmaning bedoeld. Deze brief wordt compleet opgesteld met de huurachterstand, de renten en de buitengerechtelijke kosten. Daarna wordt indien nodig, een tweede sommatiebrief verstuurd of wordt er een betalingsregeling getroffen. Deze regeling zorgt ervoor dat de huurder alsnog de kans krijgt om het bedrag eventueel in termijnen te betalen. Het kan natuurlijk zijn dat de huurder het volledige bedrag niet kan betalen.

Weigering

Komt het voor dat uw huurder na bovengenoemde maatregelen de huurachterstand alsnog weigert te betalen? Dan gaan wij u adviseren over de verdere juridische mogelijkheden om alsnog de succesvolle vordering te kunnen behalen. Bij dit soort situaties bestaan er de volgende mogelijkheden: incassoprocedures, aanvragen faillissement en beslaglegging op vermogensbestanddelen. Heeft u verder nog vragen over hoe deze procedures precies worden ingezet? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. Dat kan zowel telefonisch of over de mail.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.