Faillissement aanvragen

Faillissement aanvragen

Een faillissement aanvragen is nooit leuk, met name als het je eigen is. Soms is het echter de enige optie om bepaalde schulden die iemand bij jou heeft terug te krijgen. Je wilt waar voor je geld. Het is verplicht om bij het aanvragen van een faillissement van een ander je te laten vertegenwoordigen door een advocaat. Op het platform van blended.law vind je genoeg advocaten die jou willen helpen tegen een vaste prijs.Voorwaarden voor het aanvragen van faillissement
Je kan een faillissement aanvragen bij de rechtbank. Dit kan echter niet altijd. Een schuldenaar moet aan drie eisen voldoen voordat hij of zij daadwerkelijk failliet verklaard kan worden. Ten eerste moet de schuldenaar 2 of meer schulden hebben waarvan eentje op het moment van het aanvragen van faillissement opeisbaar is. Vervolgens moeten deze meerdere schulden afkomstig zijn van 2 of meer verschillende schuldeisers. Indien een schuldenaar al zijn schulden bij dezelfde persoon heeft dan kan het faillissement niet uitgesproken worden. Tenslotte moet de schuldenaar gestopt zijn met betalen. 

Wie kan een verzoek indienen?
Zoals eerder besproken moet een advocaat het faillissementsverzoek indienen bij de rechtbank namens de schuldeiser. Naast de reguliere schuldeiser kan ook het OM, de rechtbank zelf en aandeelhouders van de schuldenaar een faillissement aanvragen.

Wat kun je doen tegen een faillissement?
Het kan natuurlijk voorkomen dat de schuldenaar het er niet mee eens is. Voor een dergelijke schuldenaar staan er verschillende wegen open, afhangend van het traject dat belopen wordt. Zo kan een schuldenaar in hoger beroep gaan tegen een faillissement, verweer voeren tegen een faillissement of verzet instellen. Wil je meer weten? Bekijk dan onze pagina 'faillissement aanvragen' waar je meerdere juridische oplossingen vindt m.b.t faillisement tegen een vaste prijs!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 blendedlaw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.