Wat kan een notaris voor je betekenen

Wat kan een notaris voor je betekenen

Een notaris is eigenlijk iemand die zowel zakelijke als relationele contracten voor jou vastlegt. Zo kan je bijvoorbeeld voor een testament bij een notaris in amsterdam terecht, maar ook bij zakelijke contracten tussen bedrijven. Een notaris zorgt er dus eigenlijk voor dat afspraken worden vastgelegd die verplicht zijn om vastgelegd te worden, of afspraken waarvan jij wilt dat die vastgelegd worden. Dit alles wordt vastgelegd in een notariele akte, die ervoor zorgt dat als er problemen ontstaan deze akte tevoorschijn getoverd kan worden en je hierdoor weet wie rechtsgeldig is. Hieronder een aantal voorbeelden waarbij je een notaris in kan schakelen. Bij relationele zaken

Hierbij kan je denken aan het opstellen van een testament, maar ook aan de afspraken bij trouwen of bij een geschenk dat wordt gegeven. Bij het opstellen van een testament of de huwelijkse voorwaarden, heeft de overheid het zelfs verplicht dat hier een notaris uit Amsterdam aan te pas moet komen. Dit zijn namelijk vaak emotionele zaken die je graag op papier wilt hebben, zodat als er iets gebeurd dat de degene die dat doormaken weten waar zij recht op hebben en waar zij geen recht op hebben. Het is dan ook verstandig dit ruim op tijd goed geregeld te hebben, zodat je weet dat als er iets gebeurd, er geen zorgen meer omtrent dit zijn. 

Bij vastgoed of ondernemende zaken

Ook bij veel zaken voor ondernemers of vastgoed kunnen notarissen te pas komen. Zo heb je altijd een notaris nodig als je een huis of bedrijfspand koopt of verkoopt, zodat dit wettelijk goed geregeld wordt. Ook bij de rechtsvorm van een onderneming of bedrijfsovernames moet een notaris in actie komen. Het is in niet alle zaken verplicht, maar vaak is het wel handig om bepaalde zaken op papier uitgeschreven te hebben zodat je zeker weet waar je aan toe bent als het mis gaat. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Sjoeag, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.