Soorten advocaten

Soorten advocaten

Er zijn verschillen soorten advocaten en soms kan je door de bomen het bos niet meer zijn. Want hoe weet je nou welk soort advocaat je nodig hebt bij jouw situatie? Hoe weet je of je een familirecht advocaat in Den Haag nodig hebt, of toch een arbeidsrecht advocaat. In dit blog worden verschillende soorten advocaten toegelicht, waardoor jij precies weet welke advocaat bij jouw situatie past. Hopelijk heb je er wat aan.

 

 

 Familierecht

Om te beginnen, een familierecht advocaat. Een familierecht kan jou helpen met bepaalde dingen die in jouw familie of gezin hebben plaatsgevonden of gaan plaatsvinden zoals een echtscheiding of een erfenis. Naast dat deze advocaat jou hierin steunt, pluist hij tot op de bodem uit wat de wetten zijn en wat allemaal tot de mogelijkheden behoort om jouw familie verder te helpen. Vaak gaat het hierbij om emotionele en financiele kwesties die gevoelig liggen, dus wordt er voorzichtig met alles omgesprongen. Mocht het zo zijn dat je wilt gaan scheiden, kan je altijd een scheidingsadvocaat in den haag gebruiken. 

Arbeidsrecht

Een andere advocaat waar veelvoudig beroep op wordt gedaan, is een arbeidsrecht advocaat. een arbeidsrecht advocaat zorgt ervoor dat als er een conflict is tussen een werknemer en zijn werkgever, dit opgelost wordt door middel van bemiddeling of door middel van de rechtbank. Vaak proberen de advocaten de rechtbank te vermijden, maar als een van de twee partijen hierin niet mee wilt werken kan het soms noodgedwongen in de rechtbank plaats vinden. Bij arbeidsrechtadvocaten gaat het vaak over ziekte, ontslag en discriminatie van een werknemer. 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Sjoeag, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.