Nieuw pand, oude eisen; wat heb je zeker nodig in je nieuwe kantoor?

Nieuw pand, oude eisen; wat heb je zeker nodig in je nieuwe kantoor?

Neem niets voor lief als je je nieuwe bedrijfspand gaat inrichten. Zorg er dan ook voor dat alle elementen voor succesvol zakendoen vanaf moment #1 aanwezig zijn!Je snapt vast wel dat een nieuw bedrijfspand slechts de eerste stap is naar een succesvolle toekomst van je onderneming. Een consistent en volledig interieur zijn nodig om je naam naar grote hoogten te tillen. Daarom is het belangrijk dat je kersverse kantoor zowel op het gebied van stijl als voorzieningen van alle gemakken voorzien is. Ga er dan ook niet vanuit dat alles zomaar komt aanwaaien maar zet je beste beentje voor om al deze elementen gereed te hebben zodra je los gaat.

Stijl

Misschien verbaast het je dat we dit aspect als eerste noemen. Maar zo gek is dat niet; je moet toch eerst je interieur op orde hebben voordat je de deuren van je pand voor werknemers én klandizie kunt openen? Om zowel staf als cliënten zich thuis te laten voelen in jouw kantoor is het van belang dat je consistentie creëert. Laat bijvoorbeeld je huisstijl veelvuldig terugkomen in iedere ruimte en eventueel zelfs in je meubilair.

Meubilair

En da’s meteen het volgende punt op ons lijstje! Mocht je het niet al te breed hebben in het begin, dan is zitcomfort van hoge kwaliteit toch van groot belang. Je wilt immers niet dat je werknemers met lichamelijke klachten thuis komen te zitten omdat je zo nodig op de kosten voor hun kantoor bureau wilde bezuinigen. Uiteraard zijn verstelbare stoelen én tafels wel zo handig, aangezien iedereen dan de voor hem of haar meest comfortabele zithouding eenvoudig kan vinden.

Algemene voorzieningen

Apparaten, meubilair, verlichting en andere belangrijke apparaten. Dit zijn zaken waarop de gedachte ‘komt later wel’ nooit van toepassing is! Ze zijn cruciaal om je arbeidsprocessen soepel te laten verlopen. Haal daarom koelkasten, computers, printers, koffieautomaten, verlichting, de nodige software en een solide internet- en telefoonverbinding in huis voordat je officieel opent. Richt je kantine in zodat je werknemers in alle rust en in een prettige sfeer pauze kunnen houden.

Succes met het prepareren van je nieuwe kantoor!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.